MENÜ

Chelsea'den yeni Stamford Bridge projesi

Londra'nın köklü takımlarından Chelsea'nin eskiyen yüzü Stamford Bridge için yeni düşünceler ortaya çıktı. 1877 yılında açılan tarihi stadyum için dev bir rakam gözden çıkarıldı.

Chelsea'den yeni Stamford Bridge projesi

İngiltere'nin en başarılı ekiplerinden biri olan ve bu sezon gerçekleştirdiği transferlerle adından sıkça söz ettiren Mavililer tam 611.49 milyon Euro bonservis harcaması yapmıştı. Özellikle 2022 Dünya Kupası'nda 'En İyi Genç Oyuncu' ödülünü alan Enzo Fernandez'i rakiplerinin elinden kapan ve 120 milyon Euro'luk astronomik bonservisle kadroya katan Ada temsilcisi dikkatleri üzerine çekmişti. Chelsea'nin sahipleri bu kez farklı bir proje için harekete geçti.

Haberin Devamı

Chelseaden yeni Stamford Bridge projesi

YETMEMEYE BAŞLADI

Rakipleriyle daha büyük çekişmelere girmek için her yolu deneyen Mavililer önemli kararlar alabilir. İlk olarak 28 Nisan 1877 yılında açılan tarihi stadyum Chelsea'nin sayısız maçına ev sahipliği yaptı. 41 bin 837 kişilik kapasitesi olan stadyum rakiplerinin gerisinde kalırken artık Londra ekibine yetmemeye başladı.

Chelseaden yeni Stamford Bridge projesi

TODD BOEHLY GÖRÜŞMELERE BAŞLADI

Chelsea'nin yeni sahipleri Todd Boehly ve Behdad Eghbali iddialı stadyum projesi için görüşmelere başladı. Yeni stadyumun 55 bin kişilik olacağı ve Avrupa'nın en iyi futbol sahalarından biri olacağı iddia edildi. Konuyla ilgili görüşmelere başlayan ve kapasiteyi attırmak adına Stamford Bridge'in yanındaki araziyi satın almak için 70 milyon Dolar teklif yapan Chelsea tarafı cevap bekliyor.

Haberin Devamı

FARKLI SEÇENEKLER DÜŞÜNÜLÜYOR

Chelsea yeni stadyumu mevcut yere inşaa etmesi durumunda yeni bir stadyum bulması gerekebilir. Bu doğrultuda geçici olarak İngiliz devi, Wembley ve Craven Cottage'nde oynayabilir. Aynı zamanda Mavililer'in Liverpool'un Anfield ile yaptığı gibi, mevcut sahaya yeni bir stadyum inşa etmeyi veya Stamford Bridge'i yeniden geliştirmeyi tercih ettikleri bildiriliyor. Ancak yeniden yapılanma sırasında stadyumun bazı bölümlerinin kapatılması gerekebilir. Bu da maç günlerinde gelecek taraftar sayısının azalmasına neden olabilir. Yeni stadyumun en iyi ihtimalle 2030 yılında bitmesi bekleniyor.

YORUM YAZ