MENÜ

Chelsea'de Kai Havertz'den deplasman açıklaması: Gerekirse ben öderim

Şampiyonlar Ligi'nde yarın Lille ile karşılaşacak olan Chelsea'de Alman yıldız Kai Havertz, kulübün sahibi Rus milyarder Roman Abramovich'e uygulanan yaptırımların ardından takımın karşı karşıya kaldığı zorluklar hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Chelsea'de Kai Havertz'den deplasman açıklaması: Gerekirse ben öderim

Şampiyonlar Ligi'nde yarın Lille'e konuk olacak olan Chelsea'de Alman yıldız Kai Havertz, kulübün sahibi Rus milyarder Roman Abramovich'e uygulanan yaptırımların ardından takımın karşı karşıya kaldığı zorluklar hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Roman Abramovich'in geçen hafta İngiltere hükümetinin yaptırım listesine eklenmesinin ardından, deplasman maçlarında maksimum 20 bin Sterlin'lik bütçe ile sınırlanan takımın, seyahatlerini nasıl gerçekleştireceği konusunda çıkan haberler hakkında konuşan Havertz, seyahat masraflarını gerekirse kendisinin ödeyeceğini dile getirdi.

Maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Alman yıldız konu hakkında, "Ben öderim, sorun değil. Bu bizim için çok önemli değil. Maçlara gelmemiz en önemli olan şey. Deplasman maçına gitmek için trene veya otobüse binmemiz gerekiyorsa yaparız. Şu anda dünyada çok daha zor şeyler olduğunu düşünüyorum. Gerekirse ben öderim. Sorun değil." ifadelerini kullandı.

"Maçlara odaklanmamız gerekiyor"

Haberin Devamı

Yaşananları kulübün çözmesi gerektiğini söyleyen Havertz, futbolcular olarak maçlara odaklanmaları gerektiğinin altını çizerek, "Bence hepimiz profesyonel futbolcularız. Herkes bunun şu anda kulüpteki herkes için garip bir durum olduğunu biliyor ama biz futbol oynamaya ve maçlara odaklanmamız gerekiyor, yapabileceğimizin en iyisi bu. Diğer her şeyi kulüp kendi halletmeli, bu oyunculara bağlı değil. Bu konuda çok fazla konuşamam çünkü maçlara odaklanmış durumdayız ve şu anda yapabileceğimiz tek şey bu. Kolay değil. Chelsea'de daha önce böyle bir durum yaşanmadığını düşünüyorum, bu yüzden biraz garip ama biz profesyoneliz ve bazen böyle durumlar olabiliyor." dedi.

10 saat yolculuk

Lille ile oynayacakları maçın ardından, FA Cup çeyrek final karşılaşmasında Middlesbrough ile karşılaşacak olan Chelsea'nin, İngiliz hükümetinin Roman Abramovich'e uyguladığı yaptırımlar kapsamında deplasman bütçesini aşacağı gerekçesiyle Middlesbrough deplasmanına uçak yerine otobüsle gitmesi bekleniyor.

YORUM YAZ