MENÜ

Chelsea'de 100 yılın felaketi

Bu sezon Premier Lig'de şampiyonluk yarışının dışında kalan ve Avrupa potasının da uzağında olan Chelsea korkunç bir sezon geçiriyor. Hem oyun olarak hem de attığı gol sayısında beklentilerinin çok altında kalan mavililer 100 yılın en kötü istatistiğine imza attı.

Chelsea'de 100 yılın felaketi

Sezona Thomas Tuchel yönetiminde başlayan ve kötü gidişatın ardından yollarını ayıran Chelsea yönetimi göreve Brighton'dan İngiliz menajer Graham Potter'ı getirmişti.

Haberin Devamı

EFSANE GERİ DÖNDÜ

Futbolculuk döneminde kulüp efsanesi olan ve 2019/2020 sezonunda Chelsea'nin başına gelen Frank Lampard 1.5 sezon boyunca Londra ekibinin menajeri olmuştu. Graham Potter ile yolların ayrılmasının ardından tekrar Frank Lampard'ı menajerlik koltuğuna oturtan Chelsea yönetimi İngiliz menajerin sezon sonuna kadar takımı yöneteceğini açıklamıştı.

Chelseade 100 yılın felaketi

BİR KEZ DAHA REAL MADRID

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde Real Madrid ile eşleşen Chelsea son şampiyona boyun eğmişti. Bu sezon da son 16 turunda Borussia Dortmund'u eleyen Chelsea çeyrek finalde bir kez daha Real Madrid ile eşleşti. Bu sezon Avrupa'ya gitmesi zor olan Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi son şansı.

Chelseade 100 yılın felaketi

100 YILIN EN KÖTÜSÜ

Haberin Devamı

Gol yollarında sorun çeken ve transferlere büyük paralar harcayan Chelsea derdine derman bulamadı. Yıllar önce 1923/1924 sezonunda Premier Lig'de ilk 30 maçta 18 gol atan Chelsea bu sezon ilk 30 maçta 29 gol attı. Bu istatistiğe göre 1924'ten beri en kötü istatistiklere imza atan Londra ekibi korkunç bir sezon geçiriyor.

Attığı 29 golün yanında 31 gol yiyen Chelsea'nin genel averajı da -2. Premier Lig'de şu anda 11. sırada bulunan Chelsea'nin kalan sekiz maç sonunda hangi sırada bulunacağı ve Şampiyonlar Ligi'nde nereye kadar gidebileceği merak konusu.

Egemen Çidar

YORUM YAZ