MENÜ

Chelsea şokta! Puan silme ve transfer yasağı...

İngiliz futbolu sürpriz bir gelişmeyle karşı karşıya... İki yıldız ismin transferi mercek altına alınırken, Chelsea'ye puan silme ve transfer yasağı gelebilir... İşte detaylar!

Chelsea şokta! Puan silme ve transfer yasağı...

Dünyanın en çok izlenen ve takip edilen futbol organizasyonu olan Premier Lig'de sürpriz bir gelişme yaşandı. İngiliz devinde puan silme cezası gelebilir.

Haberin Devamı

2003-2022 ARASI İNCELENİYOR

İlk olarak The Times'ın yayınladığı haberde, Chelsea'nin Roman Abramovich'in dönemi olan 2003 ile 2022 tarihleri arasının soruşturulmaya başlandığı ifadelerine yer verildi. Bazı transferlerle ilgili gizli ödemeler yapıldığı şüphesiyle inceleme başlatıldı.

Chelsea şokta Puan silme ve transfer yasağı...

ÖZELLİKLE İKİ İSİM ÜZERİNDE DURULUYOR

Soruşturmanın özellikle Chelsea'ye Rus ekibi Anzhi'den transfer edilen Samuel Eto'o ve Willian üzerinde durulduğu öğrenildi.

Chelsea, Ağustos 2013'te Eto'o'yu bedelsiz, Willian'ı ise 36,5 milyon Euro ödeyerek kadroya katmıştı. Bu transferler yapılırken, Maviler'in bazı Rus kuruluşlarına açıktan ödeme yaptığı iddia ediliyor. Ödemeler, Todd Boehly'nin Clearlake Capital konsorsiyumunun kulübü 2022'de Abramovich'ten satın alırken gerçekleştirdiği durum tespiti sürecinde ortaya çıktı.

Haberin Devamı

NE CEZALAR GELEBİLİR?

Soruşturmanın sonucunda Chelsea suçlu bulunursa bazı yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Hali hazirda UEFA ile Finansal Fair Play anlaşması yapan İngiliz devi puan silme ve transfer yasağı ile karşı karşıya kalabilir.

Chelsea şokta Puan silme ve transfer yasağı...

Sezon başında göreve Arjantinli teknik adam Mauricio Pochettino'yu getiren Chelsea, ligde oynadığı 10 maçta 12 puan toplayarak 11. sırada yer aldı.

Chelsea şokta Puan silme ve transfer yasağı...

YORUM YAZ