MENÜ

Chelsea paraları saçıyor

Bu yıl başarısız sonuçlarla kötü bir sezon geçiren Chelsea aldığı kötü sonuçların yanında harcadığı parayla da dikkat çekti. Transferlerin yanında menajerlere de para harcayan Londra ekibi maddi olarak büyük bir yükün altına girdi.

Chelsea paraları saçıyor

Geçen sezonun sonunda uzun süredir Chelsea'nin sahibi olan Rus milyarder Roman Abramovich, İngiliz hükümetinin yaptığı baskılar sonucunda kulübü satmak zorunda kalmıştı.

Haberin Devamı

CHELSEA'YE YENİ MİLYARDER

Chelsea'yi Abramovich'den Amerikalı iş adamı Todd Boehly liderliğindeki yeni bir konsorsiyum devraldı. Takımın devrinden bu yana para harcamaktan çekinmeyen Boehly büyük yatırımlar yapacağının sinyalini vermişti.

Chelsea paraları saçıyor

TRANSFER ÇILGINLIĞI

Yaz transfer döneminde ilk olarak 281.99 milyon Euro harcayan Chelsea sezona kötü bir başlangıç yapmış ve rakiplerinin gerisinde kalmıştı. Kış transfer döneminde de büyük paralar harcayan mavililer bu dönemde de 329.50 milyon Euro transferlere harcadı. Enzo Fernandez'i de Benfica'dan 121 milyon Euro'ya transfer eden Chelsea, Premier Lig'de tek seferde bir oyuncuya harcanan transfer bedeli rekorunu kırdı ve toplamda 611.49 milyon Euro'luk dev bir harcama yaptı.

Haberin Devamı

TEKNİK ADAMLARA SERVET

Sezona Thomas Tuchel ile başlayan Chelsea umduğunu bulamamış ve Alman teknik adam ile yolları ayırmıştı. Tuchel'e toplam 11 milyon Euro tazminat ödeyen Londra ekibi göreve Brighton'a 25 milyon Euro bonservis ödeyerek İngiliz menajer Graham Potter'ı getirmişti.

Transferlere rağmen Potter ile umduğunu bulamayan mavililer yedi ayın sonunda 14 milyon Euro tazminat ödeyerek İngiliz menajer ile yolları ayırdı. Bu ayrılık ile beraber Chelsea bu sezon sadece menajerlere 50 milyon Euro harcamış oldu.

Chelsea paraları saçıyor

ACI TABLO

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından hükümet Rusya başkanı Vladimir Putin ile bağlantısı olduğuna inandığı kişilerin mal varlıklarını dondurmaya çalıştığı için Mart 2022'de Birleşik Krallık Hükümeti tarafından Chelsea yaptırıma tabi tutuldu.

Yıllık hesaplarını açıklayan Chelsea yaptırımların önümüzdeki yıllarda da etkilerinin hissedileceğini belirtti.

Chelsea, yaptırımlara rağmen cirosunun bir önceki yılki 434,9 milyon Sterlin'den 481,3 milyon Sterlin'e yükseldiğini söyledi. Ticari gelir 177,1 milyon Sterlin'e yükseldi.

Böyle bir tabloya rağmen Chelsea'nin 2021/22 sezonunda yaklaşık 121 milyon Sterlin zarar ettiğini açıklayarak acı tabloyu gösterdi.

Egemen Çidar

YORUM YAZ