MENÜ

Chelsea-Manchester United maç sonucu: 1-0

İngiltere FA Cup çeyrek final mücadelesinde Chelsea, rakibi Manchester United'ı 1-0 yendi ve yarı finale yükseldi.

Chelsea-Manchester United maç sonucu: 1-0

Edip Adanır

Rooney antremanda Phil Jones ile çerpışınca sakatlandı İbrahimoviç Tyron Mings'e dirsek atınca 3 maç ceza aldı o da kadroda yok bu akşam.Ekim ayında Chelsea lig maçında Unitedı 4-0 yenmiş maçtan sonra Mourinho'nun Conte ile konuşması ve kazanınca şov yap dediği tamamen yalanlandı.

Rooney -Phil Jones ile antremanda çarpıştı ve sakatlandı ancak Jones ilk onbirde.Bütün bunlar Mourinho'yu çok iyi tanıyanları şaşırtmadı.

Federasyon kupası çeyrek finali oynanıyor bu akşam. Maç bitiminde kura çekimi yapılacak. Man City-Tottenham ve Arsenal diğer takımlar federasyon kupasındaki takımlar. Geçen sezon United Crystal palace'ı yenip kupayı müzesine götürmüştü.

12'nci dakikada Mkhitaryan'ın vuruşu direğin yanından auta gitti.

16'ncı dakikada Hazard topla ceza sahasına girdi defans kornere çeldi ardından Cahill'in vuruşu defanstan döndü.Bu defa Chelsea sağdan korner kullanıyor. Willian kullandı Costa'nın vuruşunda netice alamadı Chelsea. 20'nci dakikadayız Stamford Bridge'de Hazard sakatlık geçirdi.İki takım da haddinden fazla dikkatli oynuyor bu nedenle fazla gol pozisyonu yok maçta.

Mourinho bugüne kadar federasyon kupası çeyrek final maçı kaybetmedi.Bakalım bu akşam bu rekorunu devam ettirebilecek mi ?

30'ncu dakikada Hazard ceza sahasına girip vurdu ancak sonuç yok.

İki takım da çok temkinli oynuyor.Bu da futbolcuların üzerinde baskı oluşturuyor.

34'ncü dakikada Hazard'ı düşüren Herrera hakem Michael'den kırmızı kart görünce Unired 10 kişi ile sahada. Mourinho Mhktaryan-Fellaini değişikliği yaptı.

38'nci dakikada Mosesin vuruşunda top üstten auta gitti.

Stres dolu ilk yarı sonucunda Stamford Bridge'de ilk yarıda 0-0 eşitlik var.

İngiltere'nin en iyi hakemi Michael Oliver oyuncularla konuşmak yerine kırmızı kartına başvurunca oyunun kontrolünü kaybetti ilk yarı sonunda. Oyuncularla konuşup gerginliği ortadan kaldırmak yerine kırmızı kartına başvurdu.

Ve ilk yarının durgun oyuncusu Kante Moses'in pasına çok düzgün vurdu ceza sahası çizgisi üzerinden ve Chelsea 52'nci dakikada 1-0 önde gol N'golo Cante.

58'nci dakikada Rushford Courtois ile karşı karşıya vurdu Courtois ayağıyla topu kornere attı.Maçtaki en önemli manchester atağıydı.59'ncu dakikada kornerden gelen topa Costa yakın mesafeden istediği gibi vuramadı.

62'nci dakikada Willianın vuruşu üstten auta gitti.Golden sonra Chelsea daha rahat oynamaya başladı.66'ncı dakikada Conte Fabregas'ı ısınmaya gönderdi.

Premier ligin en iyi takımına karşı Stamford Bridge'de 10 kişiyle mücadele etmek pek kolay değil.73ncü dakikada Willian'ın vuruşunu De Gea kornere çeldi.

Oyun Chelsea'nin üstünlüğünde oynanıyor fakat .Bir türlü ikinci golü bulamadılar.çok gol pozisyonuna girmelerine rağmen.Hakem Michael Oliver kredi kartı gibi kullandığı sarı kartını Ashley young'a gösterdi.

Fabregas oyunda Willian kenara alındı.81nci dakikada Pogbanın vuruşu direğin yanından auta gitti.Bu akşam Pogbanın varlığıyla yokluğu hiç belli olmadı.

Chelsea korner kullanıyor sol taraftan dakika 85 Costa sarı kart gördü.Zouma oyuna giriyor çıkan oyuncu Moses.

4 dakika uzatma oynanıyor.Chelsea ikinci gole çok yaklaştı uzatma dakikalarında.

Chelsea seyircisi ayakta.Batshuayi oyunda Costa kenara alındı .

Ve Chelsea Kante'nin golüyle yarı finalde.

MAÇ KADROLARI

Chelsea:

Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill; Moses, Kanté, Matic, Alonso; Willian, Diego Costa, Hazard

Yedekler:
1 Begovic
4 Fàbregas
5 Zouma
11 Pedro
23 Batshuayi
26 Terry
29 Chalobah

Manchester United:

De Gea; Valencia, Jones, Smalling, Rojo, Darmian; Ander, Pogba, Young, Mkhitaryan; Rashford

Yedekler:
3 Bailly
8 Mata
14 Lingard
16 Carrick
17 Blind
20 Romero
27 Fellaini

Hakem: Michael Oliver












Haberin Devamı
YORUM YAZ