MENÜ

Chelsea fazla zorlanmadı: 1-0

İngiltere Premier Lig'in 12. haftasında Chelsea, sahasında Fulham'ı 1-0 mağlup etti. Fanatik Londra Temsilcisi Edip Adanır karşılaşmayı yerinde izledi.

Chelsea fazla zorlanmadı: 1-0

Bu akşam Stamford Bridge'deki Londranın güzel derbisinde kadrosu eksik olmasına rağmen Chelsea vites arttırmadan üç puanı almasını bildi.

Haberin Devamı

Basın tribününde benimle beraber maçı izleyen torpilli bir Türk vardı. Antalya Baia Hotel Müdürü Özgür Bayrak. Maçı mı yazayım onun sorularına mı yetişeyim bir türlü işin ortasını bulamadım. "Abi neden hakeme küfür etmiyorlar'' "Neden buralarda amigo yok?" "Neden bu kadar hızlı oynuyorlar?" "Niye haftada üç maç yapıyorlar?" gibi sorularla gerçekten kimyamı bozdu. Bu delikanlı arkadaş üzerinize afiyet bir de Beşiktaşlı olunca vereceğim cevapların onu tatmin etmesi mümkün olmadı. Her üç dakikada bir "Burada maç neden tek topla oynanıyor?" sorusuna "Paraları yok" cevabını verdim. Yayıncı kuruluşlar bile bu soruyu bir gün gündeme getirmedi. Bir araştırsınlar bakalım internet çocukları acaba nasıl bir cevapla Amerikayı tekrar keşfedecekler onu ben de çok merak ediyorum.

Haberin Devamı

1964'ten beri Stamford Bridge'de galibiyet alamayan Fulham aynı zamanda 14 aydır deplasmanda da galip gelemiyor. Bu mağlubiyetle 13 puanla 15'ciliğe düştüler. Bu akşam sahada ne yapmak istediklerini kimse anlamadı. Ne beraberliğe oynadılar ne de Chelsea'nin üzerine gittiler. 30'cu dakikada Salomon Kalou sol taraftan ortaladı. Essien altı pasta kafayı vurdu ve Chelsea 1-0 öne geçti. Aynı Essien'in son dakikadaki Dempsey'te yaptığı faulle kırmızı kart görmesi pek de alışılmış bir hareket olarak yorumlanmadı bu akşam. Bazen haftada iki bazen de üç maç canlı seyrediyorum Premier Lig'de. Arsenal aşığı olduğum doğrudur. Fakat benim bu seneki favorim Chelsea. Sadece ligi değil hani bizim üç büyüklerin başkanlarının dediği gibi 'Final' nasıl oynanıyorsa onu yapacak bir kalitede Chelsea. Anelka'nın yokluğu elbette takımın ileride top tutması bakımından bir engel. Yokluğu açık ve seçik hissediliyor. Eksiklerine rağmen bu akşam üç puanı alan Chelsea liderliğine devam ediyor. Pazar günü Chelsea-Sunderland maçında buluşmak üzere Stamford Bridge'den selamlar sevgiler.

Edip ADANIR / Londra

YORUM YAZ