MENÜ

(ÖZET) Chelsea - Atletico Madrid maç sonucu: 2-0

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Chelsea, Atletico Madrid'i 2-0 yendi ve toplamda 3-0'lık skorla adını çeyrek finale yazdırdı. Tuchel'in ekibi bu sonuçla 7 sene sonra adını Devler Ligi'nde çeyrek finale yazdırmış oldu. Maviler son olarak 2013/2014 sezonunda Galatasaray'ı eleyerek bu tura yükselmişlerdi.

(ÖZET) Chelsea - Atletico Madrid  maç sonucu: 2-0

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Chelsea ile Atletico Madrid kozlarını paylaştı. İlk maçı 1-0 kazanan Londra ekibi 2. maçta da oyunun hakimiydi. Atletico Madrid maça baskılı başlasa da Kovacic-Kante ikilisinin müthiş enerjisine karşı koyamadı. 34. dakikada İspanyol ekibinin yüklendiği anlarda kontratağa çıkan Chelsea'de Werner harika deparla sonunda pası Ziyech'e aktardı ve Faslı oyuncu rahat bir gol attı.

Haberin Devamı

Tuchel'in takımı bu atakta adeta kontratak dersi verdi.

90+4'te Brezilya asıllı İtalyan oyuncu Emerson oyuna girdikten hemen sonra golünü attı ve maçın skorunu belirledi. Bu gol Emerson'un Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golü oldu.

İkinci yarıda da oyunu kontrol altında tutan Maviler, Liverpool ve Manchester City'den sonra adını çeyrek finale yazdıran bir başka İngiliz takımı oldu. Chelsea, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale son olarak 2013/2014 sezonunda Galatasaray'ı eleyerek çıkmıştı.

İngiliz ekibi ayrıca Alman teknik adam Thomas Tuchel başa geçtikten sonra hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde maç kaybetmedi.

İki takımın ilk 11'leri:

Chelsea: Mendy, Azpilicueta, Zouma, Rüdiger, James, Kante, Kovacic, Alonso, Ziyech, Havertz, Werner.

Haberin Devamı

Atletico Madrid: Oblak, Trippier, Savic, Gimenez, Lodi, Koke, Saul, Llorente, Carrasco, Felix, Suarez.

YORUM YAZ