MENÜ

Cezalı maçını kendin seç

Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in gazete ve TVlerin spor müdürleri ile yaptıkları toplantıda ilginç öneriler ortaya çıktı.

Cezalı maçını kendin seç

Demirören ve Terim Türk futbolu için gelecek dönemlerden itibaren hayata geçirmeyi planladıkları önerilerini şöyle sıraladılar:

1- Sarı kartlarda değişiklik


Bir futbolcu sezon içinde 4 sarı kart görürse bir maçta oynamıyordu. Bundan sonra bizim önerimiz kademeli olarak bunu hayata geçirmek. 4 sarı kart gören oyuncu aynı sezon içinde 3 sarı kart daha görürse, bir maçta daha oynamasın. 3 sarı karttan sonra 2 sarı kart daha görürse, 1 maçta daha oynamasın. Bu böyle 4-3-2-1 diye devam etsin. Buradaki amacımız, sarı kart gören oyuncu sayısını azaltmak.

2- Kırmızı kartta değişiklik


Özellikle derbi maçlarından önce en çok tartışılan konulardan biri oyuncuların gördükleri kırmızı kartlar. Kırmızı kart görürse derbi maçta oynayacak, oynamayacak tartışması başta hakem olmak üzere herkesi baskı altına alıyor. Buna karşı önerimiz, kırmızı kart gören oyuncuya ya da kulübüne bir seçenek sunmak. Ve önünde 2 maç var. Oynamamak için birini seç demek. Önerimiz bu.

3- Küfür yönetmeliği değişmez


Kötü ve küfürlü tezahüratta 120 saniye kuralını değiştirdik. Artık küfür ve kötü tezahürat varsa gereken ceza verilecek. Eski sistemde bazen bir bakıyorsunuz, 119 saniye küfür ediliyor, 120 saniye dolmadığı için ceza veremiyorsunuz. Yeni disiplin talimatını değiştirmeyi asla düşünmüyoruz. Hem, stadın yüzde 10’u küfür ederse ceza veririz derseniz, deplasman takımını küfür etse de ceza almaz.

4- Kupa statüsü


Türkiye Kupası’nın statüsünün de değişmesinden yanayız. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem takımlarımzın hem de seyircinin daha çok ilgi duyacağı, mücadele edeceği bir kupa statüsünü hayata geçireceğiz. Böylece kulüplerin de geliri artacak, kupa da eski günlerdeki gibi ilgi çeken ir statüye sahip olacak.

5- Yabancı oyuncu sayısı
Bu konuda biz bir karar almayacağız. Eğer 18 takımda imza atar ve biz yabancı sayısnın değiştirilmesini talep ediyoruz derse, biz de kararımızı gözden geçirir ve değişikliği yaparız. Daha önceden alınan bir karar var, biz şimdi bir anda bunu değiştiremeyiz. Eğer değiştirirsek, bir kulübün başvurusu halinde Tahkim Kurulu’ndan bu karar döner.

"FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANI OLUNCA, BEŞİKTAŞ KULÜBÜ BAŞKANIYKEN SARF ETTİĞİM SÖZLERDEN ÖTÜRÜ HAKEMLERDEN ÖZÜR DİLEDİM"


Futbol Federasyonu Başkanı olduğu ilk hakem toplantısında hakemlerden özür dilediğini vurgulayan Yıldırım Demirören, bunun nedeninin Beşiktaş Kulübü başkanıyken sarf ettiği sözlerden ötürü olduğunu ifade etti.

"ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NI BIRAKIN, TENEKE KUPA BİLE OLSA KULÜPLERİMİZ YARIŞMACIYSA EN GÜÇLÜ KADROLARIYLA SAHADA YER ALMALILAR"

Takımların her maçta en güçlü kadrolarıyla sahada olması gerektiğini ifade eden Başkan Demirören, "Ziraat Türkiye Kupası'nı bırakın, teneke kupa bile olsa kulüplerimiz yarışmacıysa en güçlü kadrolarıyla sahada yer almalılar" dedi.

Haberin Devamı

CANER ERKİN İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ