MENÜ

Cenk Tosun: Golü hissettim

Benfica maçının kahramanı CT23, müthiş geri dönüşün ateşini yakan vuruşunu anlattı: Beck, çok güzel bir orta kesti. Top ayağıma oturduğu an gol olacağını hissettim. İyi bir vuruş yaptım, top da çok güzel yere gitti. Oyuna 0-0’mış gibi düşünerek girdim. Attığım golün ardından maçın döneceğini anladım. 1-2 dakika daha olsaydı 4. golü de bulabilirdik.

Cenk Tosun: Golü hissettim

Siyah-Beyazlılar’ın Şampiyonlar Ligi’nde Benfica’yla 3-3 berabere kaldığı karşılaşmanın kahramanı olan Cenk Tosun, maç sonunda FANATİK’e konuştu.

Portekiz ekibi karşısında oyuna yedek kulübesinden başlayan ve takımı 3-0 gerideyken maça dahil olan CT23, sahaya adım attığı 46. dakikadan itibaren Benfica’nın üzerine adeta kâbus gibi çöktü. 24 yaşındaki futbolcu, 58.dakikada attığı müthiş golle geri dönüşün mimarı oldu. Başarılı futbolcu, “Rakibimiz 2.golü attıktan sonra Şenol hoca beni Atınç’la birlikte ısınmaya gönderdi. Skor 3 olunca çok sinirlendim. Hocamızın soyunma odasındaki konuşmasının ardından oyuna 0-0’mış gibi düşünerek girdim. Attığım golün ardından takımdaki istek ve taraftarın desteğiyle maçın döneceğini anladım. Belki 1-2 dakika daha olsaydı 4.golü de bulabilirdik” ifadelerini kullandı.

‘Şimdi sıra ligde’

58. dakikada attığı klas golle ilgili de konuşan Cenk, “İkinci yarıda baskıyı artırdık. Bize öyle bir gol gerekiyordu. Beck, çok güzel bir orta kesti. Top ayağıma oturduğu an gol olacağını hissettim. İyi bir vuruş yaptım, top da çok güzel yere gitti” diye konuştu. Süper Lig’de cumartesi günü Başakşehir’le oynayacakları maçla ilgili de açıklama yapan Cenk, “Zor bir maç olacak. Rakibimiz formda bir takım. Ben de görev aldığım sürede elimden geleni yapacağım. Şimdi sıra ligde” dedi.

Cenk Tosun: Golü hissettim



En iyi gole aday gösterildi

Şampiyonlar Ligi’nde Benfica karşısında Beşiktaş’ın ilk golünü atan isim olan ve maçın adamı seçilen Cenk Tosun “Haftanın golü” adayı oldu. Diğer adaylar ise aynı maçta Benfica’nın 2. golünü atan Semedo, Legia Varşovalı Prijovic, Club Brugge’li Izquierdo ve Juventus’lu Bonucci oldu. UEFA’nın internet sayfasından beğendikleri gole oy verebilecek olan taraftarların ardından sonuç 11 gün sonra açıklanacak. Beşiktaş’ta daha önce Ricardo Quaresma’nın, Dinamo Kiev’e attığı frikik golü Şampiyonlar Ligi’nde 2. haftanın en iyi golü seçilmişti. (Gökmen Özcan)

YAZARLARDAN BÜYÜK ÖVGÜ:

Dinamizm kaçtı, tecrübe yakaladı (Mehmet Demirkol - Fanatik)

İkinci yarıda Cenk’in driplingleri Benfica’nın şeklini bozmak konusunda önemli silah oldu. Tabii Aboubakar’ın formsuzluğunu da o kapattı. İnler’in dahliyle pas ritminin artmasıysa işi değiştirdi. Oyunu nihayet geniş alana yayabildiler. 3 net kontra açığı verme riskini alarak 3 gol bulmayı başardı Beşiktaş. Böyle bir geri dönüş Şampiyonlar Ligi standardında kolay gerçekleşecek bir şey değil. İlk yarıda anormal bir dinamizmle Beşiktaş’ı felç eden genç Benfica çok iyi kaçtı. İkinci yarıda tecrübeli Beşiktaş yakaladı.

Pes etmedi kaybetmedi!.. (Cem Dizdar - Fanatik)

Böylesi bir maçta skoru beraberliğe getirmek, gerek namağlup unvanının korunması gerek oyunu çevirme gücü, gerekse zorlu maçlar periyoduna girmesi açısından Beşiktaş açısından çok önemliydi. Bir kez daha görüldü ki Beşiktaş tüm eksiklerine rağmen ülke ölçeğinde çıtayı hayli yukarı koyan bir takım. Bundan sonra gruptan çıkma hesapları yapmak kuşkusuz ki önemli ama daha önemlisi bu oyunu ‘garanti kazanan’ bir seviyeye ulaştırmak için çalışmaya ara vermeksizin devam etmek.


Deneme-deneyim (Metin Tekin - Sabah)

Bu puan, o kadar önemli ki; belki Şampiyonlar Ligi’nde son maçta bir üst tura çıkacaklar. Futbolda bu tarz geri dönüşleri kolay kolay yakalayamazsınız. Saha içi doğrularının yanında sizi oraya taşıyan büyük bir tribün coşkusu da gerekir ki, bu, Vodafone Arena’da fazlasıyla vardı. Diğer gördüğümüz şey de teknik anlamda bir rakibe karşı gardımı farklı alacağım derken takımın doğrusundan vazgeçmek çok pahalıya mal oluyor. Sanırım Şenol Hoca da bu anlamda farklı düşünecektir. Artık her şey Kiev’de Beşiktaş’ın ne yapacağına bağlı.

İlk 30 çöp, son 30 muhteşem (Ali Ece - Hürriyet)

İlk yarı bitiminde oynadıkları berbat oyuna rağmen taraftarlar oyuncuları tribünlere çağırdılar. Tribün adeta hayat öpücüğü verdi. 2. yarıda Cenk’in şahane vuruşunun yanı sıra ilk yarıya göre çok daha iyi bir Beşiktaş izledik. Devler Ligi’nde 3-0’dan geri dönmek hem de Benfica kadar güçlü bir takım karşısında bunu başarmak bir Türk takımı için devasa iş. Peki bu muhteşem son 30 dakikayı oynayabilecek güçte takım ilk 30’da nasıl bu kadar kötü oynadı? Sorunun cevabını bulmaktansa Kiev’deki 3 puanı tercih ederim.

Başarı ayrıntıda gizlidir (Erman Toroğlu - Sabah)

Bunun sebebi ne? Beşiktaşlı oyuncular, “Yahu kardeşim, öyle de yenileceğiz böyle de yenileceğiz. Hiç olmazsa adam gibi mağlup olalım” dediler. Sonrasında da maçı 3-3’e getirdiler. Kiev’de işi bitirirler mi, bence bitirirler. Ama şu da unutulmamalı: Kulüp başkanı da, teknik direktör de, seyirci de dikkatli konuşmalı. Başarı ayrıntıda gizlidir!

Haberin Devamı
YORUM YAZ