MENÜ

Cenk Tosun 25 milyon Euro'ya Everton'a transfer oldu

Ve Cenk Tosun'un yeni takımı belli oldu. Beşiktaş yıldız golcüsü Cenk Tosun'u 25 milyon Euro (113 Milyon TL) karşılığında İngiltere Premier Lig ekibi Everton'a gönderdi. Resmi açıklama kısa süre içinde yapılacak.

Cenk Tosun 25 milyon Euro'ya Everton'a transfer oldu

Beşiktaş uzun süredir ismi transfer dedikodularına karışan yıldız futbolcusu Cenk Tosun için İngiliz kulübü Everton ile anlaşmaya vardı. İngilizler, Cenk Tosun için Beşiktaş'a tam 25 milyon Euro (113 Milyon TL) ödeyecek. Transfer döneminin başlamasıyla anlaşmanın detayları resmen açıklanacak.

Sivas maçı öncesi anlaşma yapıldı!

Sezonun flaş golcüsü Cenk Tosun Beşiktaş'ın geçtiğimiz Cumartesi günü oynadığı maçta yedek soyununca herkes çok şaşırmıştı. Cenk'in neden yedek kaldığı ise ortaya çıktı. Everton ile yapılan anlaşma Sivasspor maçı öncesinde yapıldı. Sakatlık yaşamasın diye Cenk maça yedek başladı. Ancak Negredo ile sıkıntı yaşanınca ikinci yarıda oyuna dahil oldu.

En pahalı transfer olacak...

Everton kulübü, Beşiktaş'ın kapısını ilk çaldığında başkan Fikret Orman İngilizlerden Cenk için tam 40 milyon Euro istedi. Uzun süren pazarlıklar sonucu taraflar 25 milyon Euro karşılığında el sıkıştı ve ön sözleşme imzalandı. Cenk Tosun 25 milyon Euroluk fiyatıyla Türkiye'den yurt dışına transfer olan en pahalı oyuncu olarak tarihe geçecek.

Anlaşma 4.5 yıllık...

Cenk Tosun ile Everton arasında yapılan anlaşmanın detayları da ortaya çıktı. İngiliz kulübü 26 yaşındaki golcü futbolcu ile 4.5 yıllık anlaşma yaptı. Önümüzdeki yarım sezon için 2 milyon Euro (9 Milyon TL) alacak Cenk diğer sezonlar içinse 4 milyon Euro (18 Milyon TL) kazanacak.

Yakup Çınar - Fanatik.com.tr


Arda Turan: Beşiktaş'a 'Evet' dedim!


Beşiktaş'ta flaş karar! Quaresma...

Haberin Devamı
YORUM YAZ