MENÜ

Cem Dizdar'dan Beşiktaş analizi: Rakiplerini bezdirdi!

Haftalardır Süper Lig'de liderliğini sürdüren Beşiktaş, Çaykur Rizespor deplasmanından galibiyetle döndü. Rakibini 3-2'lik skorla geçen Siyah-beyazlılar puanını 78'e yükselterek haftayı lider kapattı. Fanatik Gazetesi yazarı Cem Dizdar, Çaykur Rizespor - Beşiktaş maçını kaleme aldı.

Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçı... Fanatik Gazetesi yazarı Cem Dizdar, 3-2 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmayı analiz etti.

Haberin Devamı

Ülke için yeter seviyede oynayan Beşiktaş, çoğu maçta önde kurduğu baskıyla rakiplerini bezdirmeyi başarmıştı. Dün akşam da öyle yaptı. İlk 30 dakikada Rize’nin iki beki Baiano / İsmail Köybaşı üzerinden yürüttüğü akınları ceza yayı üzerinde anlamlı hücumlara çevirdikçe Rize savunması darmadağın oldu. Art arda gelen şutlardaki çaresizlikleri de ceza alanı içindeki onca oyuncunun Ghezzal’ın çalımlarını ve N’Koudou’nun gol vuruşunu öylece izlemeleri de bu bezmişlikten kaynaklanıyordu sanırım. Rize takımının çıkmaya çalıştığı anlarda ise akın başlangıçları her defasında Josef De Souza engelinde eriyip gitti.

Futbol ilginç bir oyun

İkinci devre de farklı başlamadı… İlkinde olduğu gibi rakip ceza sahasına sızan ya da kimi zaman yerleşen Beşiktaşlılar çoğu pozisyonda en garantili golü ararken pozisyonları harcayıp durdular. Ancak Gökhan Töre 57. dakikada topu kaşla göz arasında en deneyimlediği kanada taşıyıp golü yaptı. Maç boyu çaresiz görünen Rize ise birkaç kontra yaptıysa da oyun hep rakibin elindeydi. Ancak futbol ilginç bir oyun. Bir takım biraz gevşetince diğeri fırsatları tepmezse oyunu değilse bile skoru dengeye getirebiliyor. Rize iki dakikadaki iki golle bu dengeye yaklaştı ama sağlayamadı.

Haberin Devamı

Maç sonlarını oynayamıyor

Beşiktaş son dört haftada ligin zor bilinen takımlarıyla oynayacak. Ve biliniyor ki, epeydir maç sonlarını doğru oynayamıyor ve bu durum örneğin Ankaragücü maçında hayli pahalıya mal oldu. Yine de maçların genelindeki problem çözme iradeleri takipçilerini umutsuzluğa itecek gibi görünüyor.

YORUM YAZ