MENÜ

Celtic, İskoçya Premier Ligi'nde üst üste 8. kez şampiyon!

İskoçya Premier Ligi'nin 36. haftasında deplasmanda Aberdeen'i 3-0 mağlup eden Celtic, en yakın rakibi Glasgow Rangers'la arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 12'ye çıkardı ve üst üste 8. şampiyonluğunu ilan etti.

Celtic, İskoçya Premier Ligi'nde üst üste 8. kez şampiyon!

İskoçya Premier Ligi'nin 36. haftasında deplasmanda Aberdeen'i 3-0 mağlup eden Celtic, en yakın rakibi Glasgow Rangers'la arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 12'ye çıkardı ve üst üste 8, toplamda da 50'nci şampiyonluğunu ilan etti.

Haberin Devamı

Pittodrie Stadyumu'nda oynanan mücadeleye hızlı başlayan konuk ekip, ilk bölümde girdiği net fırsatlardan yararlanamasa da 40'ıncı dakikada Callum McGregor'ın yaptığı ortaya uçarak kafa vuran Mikael Lustig'in golüyle 1-0 öne geçti ve maçta kontrolü eline aldı.

Soyunma odasına bu skorla önde giden misafir takım, dakikalar 53'ü gösterirken McGregor'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda bu defa da Jozo Simunovic'in kafasından güzel bir gol buldu ve farkı 2'ye çıkardı. Karşılaşmada son sözü ise 89'da Odsonne Edouard söyledi ve Celtic, sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Bu sezon Lig Kupası'nda da mutlu sona ulaşan İskoç devi, 25 Mayıs'ta Hearts ile oynayacakları İskoçya Kupası finalinde de galip gelmeleri hâlinde üst üste üçüncü kez sezonu 3 kupayla birden tamamlamış olacak.

YORUM YAZ