MENÜ

Ceferin açıkladı! Şampiyonlar Ligi'ne Final Four modeli

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, 2024 yılında Şampiyonlar Ligi'nin final formatında değişikliğe gidilebileceği sinyalini verdi. Ceferin, 2024 yılından itibaren 36 takımın yer almaya başlayacağı organizasyonda finalin Final Four (4'lü final) şeklinde oynatmayı düşündüklerini dile getirdi.

Ceferin açıkladı! Şampiyonlar Ligi'ne Final Four modeli

UEFA Şampiyonlar Ligi, final formatında 2024 yılında değişikliğe gidilebilir. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, yapılacak değişiklikle ilgili Fransız basınından L'Equipe'e açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Ceferin verdiği röportajda, 2024'ten itibaren Şampiyonlar Ligi'nde finalin Final Four (4'lü Final) şeklinde oynanabileceğini ve bunu desteklediğini söyledi. UEFA Başkanı, "Final Four formatını destekliyorum. Düzgün bir şekilde düzenlenirse finansal olarak da verimli olabilir. Artıları ve eksileri var. Ancak bu kararı verirken acele etmeyeceğiz. Hala önümüzde bir yılımız var" dedi.

Haberin Devamı

8'li final denemesi

Salgın nedeniyle geçtiğimiz sezon Portekiz'in Lizbon şehrinde 8'li final olarak düzenlenen formata da değinen Slovak futbol adamı, organizasyonda ilk kez böyle bir uygulamaya gidildiğini ve bu uygulamanın deney niteliğinde olduğunu belirtti.

Bayern Münih mutlu sona ulaştı

UEFA, geçtiğimiz yıl Lizbon'da Şampiyonlar Ligi'de 8'li Final formatını uygulamıştı. Çeyrek final vizesi alan 8 takımın katıldığı ve tek maçlı elemünasyon sisteminin uygulandığı format 2 hafta sürmüş ve final turunun ardından Bayern Münih, PSG'yi finalde 1-0 mağlup ederek kupaya uzanmıştı.

YORUM YAZ