MENÜ

Türkiye Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası Çukurova Mersin Yenişehir Belediyesi'nin!

Basketbolda 28. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası Ankara'da sahibini buldu... Finalde lig şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding ile kupada zafere ulaşan Çukurova Mersin Yenişehir Belediyesi karşı karşıya geldi. Dev mücadeleyi 84-78 kazanan Çukurova zafere uzandı ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi oldu.

Türkiye Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası Çukurova Mersin Yenişehir Belediyesi'nin!

Türkiye Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası finali nefes kesti... . Geçtiğimiz yıl Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Alagöz Holding ile Türkiye Kupası'nda zafere ulaşan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, en büyük kupayı kazanmak için Ankara Spor Salonu'nda karşılaştı.

Haberin Devamı

Heyecan dolu karşılaşmanın ilk periyodunu Sarı-Lacivertliler 23-18 önde tamamladı, devreye ise Kanarya 42-39'luk üstünlükle girdi. Mücadelenin ikinci yarısında ise Çukurova fırtınası esti. Turuncu-Beyazlılar üçüncü periyotta 58-56 öne geçti ve son periyodu harika oynadı. Kupanın galibini belirleyecek son dakikalarda heyecan fırtınası yaşandı, son düdüğün ardından kazanan 84-78'lik skorla ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi oldu.

Türkiye Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası Çukurova Mersin Yenişehir Belediyesinin

Bakan Kasapoğlu da maçı izledi

Öte yandan Fenerbahçe Alagöz Holding ile ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi arasında oynanan müsabakayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da takip etti.

Türkiye Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası Çukurova Mersin Yenişehir Belediyesinin

SALON: Ankara Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Karabilen, Nazlı Cisil Güngör, Münevver Özemre

Haberin Devamı

FENERBAHÇE ALAGÖZ HOLDİNG: Olcay Çakır Turgut 10, Alperi Onar 5, Emma Meesseman 12, Kayla Mcbride 26, Alina Iagupova 13, Merve Aydın 4, Kiah Stokes 8, İdil Saçalır

ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ: Chelsea Gray 19, Kuanitra Holingsvorth 16, Tiffany Hayes 13, Asena Yalçın 7, Esra Ural Topuz 2, Gamze Takmaz 8, Gökşen Fitik 5, Özge Yavaş 5, Sinem Ataş 9

1'İNCİ PERİYOT: 23-18

DEVRE: 42-39

3'ÜNCÜ PERİYOT: 56-58

YORUM YAZ