MENÜ

Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçı öncesi son detaylar!

Fenerbahçe, Süper Lig’in 17. Haftasında deplasmanda Karadeniz ekibi Çaykur Rizespor’a konuk olacak. Çaykur Didi Stadyumu’nda 2019 yılının son karşılaşması oynanacakken mücadele saat 19:00’da başlayacak ve Halil Umut Meler müsabakada düdük çalacak.

Süper Lig Cemil Usta sezonunda ilk yarının son karşılaşmaları bu hafta oynanacak Çaykur RizesporFenerbahçe maçıyla son bulacak. Saat 19:00’da Rize’de oynanacak olan mücadelede hakem Halil Umut Meler düdük çalacak. Beşiktaş derbisinde aldığı 3 puanla bir hayli moralli olan sarı lacivertli ekip, bu maçı da kazanarak zirve takibini sürdürmek istiyor. Son deplasman galibiyetini 9 hafta önce Denizlispor’a karşı alan Fenerbahçe 28 puanla maç eksiğiyle 5. Sırada yer alıyor. Rakibi Çaykur Rizespor ise 20 puanla 12. Sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Maç öncesi Fenerbahçe’de sakatlıkları bulunan Sadık, Hasan Al, Moses ve Zajc, kafilede yer almazken kart cezası bulunan Serdar Aziz de takımını yalnız bırakacak. Çaykur Rizezspor’da da önemli eksiklikler yer alıyor. Kart cezalısı Moroziuk kadroda yer almazken, El Kabir, Nill De Pauw ve Sasse’de sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.

Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe bugüne kadar ligde toplam 36 maçta karşı karşıya geldiler. Bu maçların 21’ini Fenerbahçe kazanırken 8 maç beraberlikle bitti, 7 maç ise Çaykur Rizespor’un üstünlüğüyle sona erdi. Fenerbahçe bu maçlarda toplam 71 gol atarken, 37 kez de kalesinde gol gördü.

Sarı lacivertli ekip bugüne kadar 18 kez Karadeniz ekibine konuk oldu. Bu maçların 8’inde Fenerbahçe rakibini mağlup ederken 5 maçta ise Rizespor’a mağlup oldu. Deplasmanda rakibine toplam 34 gol atan sarı kanaryalar, 22 golü de kalesinde gördü.

Haberin Devamı

Haber: Nihat Uzel

İstatistik: Aslıhan Çil

YORUM YAZ