MENÜ

Çatırdıyoruz

Kendilerini bölmeye çalışanlar olduğunu iddia eden tecrübeli oyuncu, “Saçma sapan şeyler yaratılıyor ve bir çatırdama var gibi. Geçen sezon yaşanan birliktelik unutuldu sanki. O havaya geri dönmemiz lazım” dedi

Çatırdıyoruz

Fenerbahçe’de 10. sezonunu yaşayan ancak bu istikrarına karşın, en küçük bir hatasında taraftarın tepkisini çekmekten kurtulamayan Selçuk Şahin’den önemli sözler. Anadolu Ajansı’na konuşan tecrübeli futbolcu, geçen sezon Fenerbahçe ailesi olarak yaşadıkları birlikteliği hatırlatıp, “Bu sezon, sanki bizi bölmeye çalışıyorlar gibi bir hava var. Geçen sezonki havayı yakalamamız lazım. Takım içinde sorun yok. Fenerbahçe’ye gönül veren herkesle geçen sezon çok iyi bir bütündük. Bu sezon saçma sapan şeyler yaratılıyor ve bir çatırdama var gibi. Herkes geçen sezon yaşanan zorlukları, birlikteliği unutmuş gibi. O havaya geri dönmemiz lazım. Takım içinde bu havadayız ama dışarıdan çok fazla üzerimize gelindiğini düşünüyorum. Taraftarlardan istediğimiz de; lütfen yapılan her şeyin takımın yararına olduğunu düşünerek hareket edilsin. Eleştiriye çok açık bir insanım ama lütfen hakaret olmasın. Biz geçen yıl neleri aştık. Bu sezon kendi içimizde bu tarz sıkıntıların anlamı yok. Taraftarın hocaya, kaptanımıza, tüm takıma destek vermelerini istiyorum” sözlerini sarfetti. Bir futbolcunun tepkilerle oyundan düşürülmesinin takımı eksik bırakacağını dile getiren Selçuk, “Bir takım maçta 11 futbolcuyla bir bütün halinde mücadeleeder. 1-2 oyuncuyu tepkilerle oyundan düşürürseniz, takım otomatikman rakibine karşı eksik durumda kalıyor. Taraftarın kendi futbolcusuna tepkisi, rakibe avantaj sağlar. Biz, bir türlü bunun önüne geçemedik” diye konuştu.

10 sezon kalan kaç oyuncu var!

Fenerbahçe’ye 2003/04 sezonunda transfer olan Selçuk, şunları söyledi: “10 sezondur burada kendi mevkimde çok oyuncu geldi geçti, çok başarılı arkadaşlar, uyum sağlayamayan gidenler oldu. 10 sezon boyunca ben de elimden geleni yapmaya çalıştım. Takıma katkı sağlayamayan bir oyuncunun 10 sezondur bu kulüpte kalması mümkün değil diye düşünüyorum. 10 sezondur bu formaya hizmet etmek benim adıma gurur verici. Bunun mutluluğunu da yaşıyorum. Kulübün 105 yıllık tarihine baktığımızda, 10 sezon kulüpte kalıp hizmet etmiş çok fazla oyuncu yok. Umarım futbol hayatımın sonuna kadar burada kalırım. Çünkü burası çok mutlu olduğum, oynamaktan zevk aldığım, her yönüyle beni mutlu eden bir yer.”

Alex’e tavrı olsa Sivas’ta oynatmazdı

Aykut Kocaman ile Alex arasında yaşananları biraz şaşırarak izlediklerini ifade eden Selçuk, “Çünkü olay çok büyütüldü. Alex’in bu takıma mutlaka çok büyük katkıları oldu, kimse bunu göz ardı etmiyor. Ama bu takımda 25 oyuncu var. Hoca zaman zaman rakip takıma göre ya da oyun durumuna göre oyuncu değişimi yapabilir. Buna insanların tepki göstermesini anlamak çok zor. Hocanın Alex’e karşı bir tavrı olsa Sivasspor maçında oynatmazdı. Hoca ile Alex sürekli kavga ediyormuş gibi gösterilmesini anlamıyoruz. Eski düzen devam ediyor. Ben, aralarında bir soğukluk hissetmiyorum. Ama hocanın görüşlerine de saygı duymak lazım” görüşünü savundu.



Meireles ile güçlendik


Yeni transfer Meireles’in takıma ciddi katkı verecek bir futbolcu olduğunu kaydeden Selçuk, “Avrupa için gücümüze güç katacaktır. Onun gelmesiyle biraz daha güçlendik. Hem Portekiz Milli Takımı’nda hem Chelsea’de izlediğimiz bir oyuncu. Gerçekten çok başarılı. Zaten Chelsea’de forma giyen bir futbolcunun oyunculuğu hakkında yorum yapmak bize düşmez” dedi.

Avrupa Ligi’nde final görebiliriz

“Avrupa Ligi’nde güçlü takımlar vardı, zayıf takımlar vardı. Bize orta şiddette bir grup çıktı. Marsilya, Fransa’nın önemli takımlarından birisi. Hocamızın yaptığı analizlerde, M.Gladbach’ın, Almanya’nın belki de Avrupa’nın en çok koşan takımlarından birisi olduğunu öğrendik. Limassol, şartlar nedeniyle saha dışında bayağı sıkıntı olabilecek bir maç gibi görünüyor. Camia olarak Avrupa Ligi’nde finalleri görebiliriz diye düşünüyorum.”

İlk kez üzüldüm kırıldım, yıkıldım

Spartak Moskova maçında oyundan çıkarken aldığı tepkiye çok üzüldüğünü vurgulayan tecrübeli futbolcu, duygularını şöyle dile getirdi: “60 dakika çok iyi oynayayım, bir dakika sonra yaptığım bir hatadan tepki alıyorum. Bunu bilerek oynamak çok kolay değil. Bu, üzerinizde çok büyük bir baskı yaratıyor. 10 yıldır bunu yapıyorlar. Zaman zaman diğer oyunculara da yapıldı. Hangi oyuncuyu kazanmışlar böyle merak ediyorum. Tüm taraftarı kastetmiyorum tabii ki. Tepki gösterenlerden bahsediyorum. Oyuncunun, kendi taraftarından böyle tepki alması çok üzücü ve kırıcı.
İlk kez bu kadar çok üzüldüm, kendimi kötü hissettim. Soyunma odasına girdiğimde kırıldığımı ve yıkıldığımı hissettim ama hayat devam ediyor, yapacak birşey yok.”

Hocaya eleştiriler bence çok saçma

“Son iki sezonda bir şampiyonluk yaşadık, birini son maçta yitirdik. 30 yıla yakın süredir kazanılamayan Türkiye Kupası’nı aldık. Aykut Kocaman’ın iki yılda önemli işler yaptığını, başarılı olduğunu düşünüyorum. Hocamızın hep söylediği bir şey var; bir iki ay içinde takım gerçek kimliğini bulacak diye. İki yılda bu kadar başarı kazanmış bir hoca için özellikle şu dönemde yapılan eleştiriler çok saçma. Hocamızın en az 2-3 sistemde bizi çalıştırdığı idmanlar var. Zaman zaman oyun içinde farklı sistem denediğimiz maçlar bile oluyor. Bu da takımın karakterini ve oyuncuların yeteneğini gösterir. Asıl önemli olansa, 11 oyuncunun birlikte hareket etmesi ve yüreklerini ortaya koyması.”

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ