MENÜ

Carlos siftah peşinde

Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos yönetimindeki Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'de yarın Fenerbahçe'yi yenerek Carlos döneminde "4 büyükler"e karşı ilk galibiyetini elde etmek istiyor.

Carlos siftah peşinde

Carlos’un ekibi, bu sezon ligin ilk yarısında "4 büyükler" olarak bilinen Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile yaptığı 4 maçın 2’sinden mağlubiyetle, 2’sinden beraberlikle ayrıldı.

Bu sezon "4 büyükler"e’ karşı karnesi zayıf olan Carlos yönetimindeki Sivasspor, ligin 3. haftasında deplasmanda Fenerbahçe’ye 5-2 mağlup olmuştu. Büyük takımlara karşı bu sezonki ilk puanını Trabzonspor deplasmanında 0-0’lık skorla alan Sivas ekibi, 12. haftada dış sahada Galatasaray’a 2-1 mağlup oldu. Ligin 14. haftasında Beşiktaş ile İstanbul’da 1-1 berabere kalan Sivasspor’da, teknik direktör Carlos, "4 büyükler"e karşı henüz galibiyet sevinci yaşayamadı.

Fenerbahçe’yi yenerek taraftarına galibiyet sevinci yaşatmak isteyen Yiğidolar, ligin ikinci yarısında sarı-lacivertli ekibin yanı sıra Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile de Sivas’ta karşılaşacak. Sivasspor, bu maçlarda ev sahibi olmanın avantajını kullanarak "4 büyükler"e karşı bu sezonki şansızlığını yenmek istiyor.

Sivasspor çıkış peşinde

Son 3 resmi maçında sahadan yenik ayrılan Sivasspor, Fenerbahçe’yi yenerek tekrar çıkışa geçmeyi ve zirve yarışındaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. Kırmızı-beyazlı ekip, son 3 maçında, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu’nda deplasmanda Akhisar Belediyespor’a 1-0, ligde dış sahada Torku Konyaspor’a 3-0 ve kupada sahasında Bursaspor’a 2-1 mağlup olmuştu.

Yiğidolar’ın kozu Aatif Chahechouhe

Sivasspor’un, yarın zorlu 90 dakikadaki en önemli kozu ise Fas asıllı Fransız orta saha oyuncusu Aatif Chahechouhe olacak. Geride kalan haftalarda 12 golle krallık yarışında ilk sırada yer alan Chahechouhe, ligin ilk devresinde Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan maçta da sarı-lacivertli ekibin filelerini 1 kez havalandırmıştı.

Sivas 4 Eylül Stadı’nda yarın saat 16.00’da başlayacak Sivasspor-Fenerbahçe maçını hakem Yunus Yıldırım yönetecek.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ