MENÜ

CANLI SON DAKİKA | Corona Virüs son dakika gelişmeleri! 16 Mart Pazartesi haberleri...

Corona Virüs bütün dünyayı etkisi altına aldı. Spor dünyasını da vuran Corona Virüs neredeyse bütün organizasyonların ertelenmesine ya da askıya alınmasına neden oldu. Türkiye'de de bir çok turnuva ileri tarihlere ertelendi. Peki, Corona Virüs'e hangi sporcular yakalandı? Hangi turnuvalar ertelendi? Türkiye'de son durum nedir? Dünya Avrupa'da Corona Virüs ile ilgili neler yapılıyor. İşte Corona Virüs son dakika gelişmeleri! 16 Mart Pazartesi haberleri.

CANLI SON DAKİKA | Corona Virüs son dakika gelişmeleri! 16 Mart Pazartesi haberleri...

Türkiye ve Dünya Corona Virüs belasıyla uğraşıyor. ABD, Avrupa ve Dünya'da bir çok ülkede neredeyse bütün organizasyonlar ileri tarihe ertelendi ya da askıya alındı. Corona Virüs'e yakalanan futbolcular ve sporcuların sayısı da giderek artıyor. Peki, Corona Virüs'e hangi sporcular yakalandı? Hangi turnuvalar ertelendi? Türkiye'de son durum nedir? Dünya Avrupa'da Corona Virüs ile ilgili neler yapılıyor. İşte Corona Virüs son dakika gelişmeleri! 16 Mart Pazartesi haberleri.

Haberin Devamı

16 MART PAZARTESİ SON DAKİKA CORONA VİRÜS GELİŞMELERİ

00:13 | İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina, EURO 2020'nin ertelenmesi için öneride bulunacaklarını açıkladı.

00:57 | Meksika'daki futbol karşılaşmaları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını yüzünden süresiz ertelendi.

02:00 | Valencia'nın 24 yaşındaki futbolcusu Jose Gaya koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı: "Asemptomatikim (semptom - belirti vermeyen) Evimde tek başıma ve güvendeyim."

03:56 | Brezilya Futbol Federasyonu, ülke genelindeki tüm ligleri durdurduğunu açıkladı.

03:58 | Meksika Futbol Federsyonu, Liga MX'in durdurulduğunu ve ikinci bir açıklamaya kadar futbol oynanmayacağını açıkladı.

04:00 | NBA G League durduruldu. Oyunculara ödeme yapılmaya devam edilecek.

Haberin Devamı

09:31 | Trabzonspor, korona virüs nedeniyle antrenmanlarını basına ve taraftarlara kapattığı duyurdu. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, "Bağlık Bakanlığı'nın korona virüsü tedbirleri kapsamında antrenmanlarımız, hayat normal akışına dönene kadar basına ve taraftarlarımıza kapalı olarak gerçekleştirelecektir" denildi.

09:49 | Roberto Mancini: EURO 2020 ile ilgili her türlü karara uyarım. Bugün önemli olan hastanedeki insanların sağlığını korumak.

11:02 | La Liga Başkanı Javier Tebas, İspanya'da bu 2019-2020 sezonunun önümüzdeki günlerde iptal olabileceğini açıkladı.

CANLI SON DAKİKA | Corona Virüs son dakika gelişmeleri 16 Mart Pazartesi haberleri...

11:07 | Brezilya Eyalet Ligi'nde Gremio'lu futbolcular, seyircisiz oynanan Sao Luiz maçında Corona Virus'e dikkat çekmek için maça maskeyle çıktı.

12:09 | Fenerbahçe: COVID-19 virüsü ile mücadele ettiğimiz bu günlerde kişisel temizliğimize özen gösterip sosyal mesafemizi lütfen koruyalım. Zorunlu durumlar dışında evimizden ayrılmayıp, virüs tehlikesine karşı mücadelede birbirimize destek olalım.

13:01 | Ryan Donk: Dünyanın her yerine ulaşan bu virüse karşı sorumluluk hepimizin. Önleyebilmek için hep birlikte hareket etmeli, yetkilileri dinlemeliyiz. Ellerimizi sık sık yıkamalı ve kalabalıklardan uzak kalmalıyız. Gerekmedikçe evden çıkmamalıyız.

15:11 | Dünyayı saran ve son olarak Türkiye´ye de sıçrayan Korona virüs için tedbirler artarak devam ediyor. Önlemler konusunda çalışmalarını sürdüren kulübümüz de; takım otobüsü, a takım ve alt yapı binasını dezenfekte etti.

Haberin Devamı

16:02 | Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip Corona Virüs önlemlerine ilişkin açıklama yaptı. Erbaş: Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir.

16:30 | Dünya'da futbolda Corona Virüs'ten ilk can kaybı geldi. İspanyol Marca Gazetesi'nde yer alan habere göre, Malaga kentinde yaşayan 21 yaşındaki teknik direktör Francisco Garcia Korona Virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Atletico Portada Alta takımının genç takımını çalıştıran Garcia'nın kanser tedavisi gördüğü ve kısa süre önce Korona Virüs testinin pozitif çıktığı belirtiliyor.

16:41 | TFF'den açıklama: "Mesele Türkiye iken sporun ruhuna uymayan ve pozisyonlara göre hareket tarzı taşıyan kimi açıklamaların da kabul edilmesi mümkün değildir"

17:27 | Almanya'da 1. ve 2. lig futbol karşılaşmaları, Corona Virus sebebiyle 2 Nisan'a kadar askıya alındı.

Haberin Devamı

CANLI SON DAKİKA | Corona Virüs son dakika gelişmeleri 16 Mart Pazartesi haberleri...

17:57 | 3 Mart'ta yapılan UEFA kongresine katılan Sırbistan Futbol Federasyon Başkan Yardımcısı Marko Pantelic'in Corona virüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. Pantelic'in kongreye birlikte katıldığı Sırbistan Futbol Federasyonu Başkanı Slavisa Kokeza'nın da Corona virüs testinin pozitif çıktığı açıklanmıştı.

19:14 | Tekerlekli Sandalye Basketbol ve Ampute Futbol Lig müsabakaları 16 Mart'tan 1 Nisan'a kadar durduruldu.

19:27 | İspanya Liga Endesa kulüplerinin bugün düzenlediği toplantı sonucunda ligin 24 Nisan'a kadar askıya alınmasına oy birliği ile karar verildi.

Corona Virüse yakalanan futbolcular

- Trabzonspor'un eski futbolcusu Hyun-jun Suk'un corona virüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

- Hannover 96 forması giyen Timo Hüber, futbol dünyasında corona virüsü testi pozitif çıkan ilk futbolcu oldu.

- Michael Frey'in forma giydiği Nürnberg, teknik ekibe ve oyunculara yapılan koronavirüs testleri sonucunda en az bir kişinin testinin pozitif çıktığı açıkladı. Diğer sonuçlar bekleniyor.

- Michael Frey'in forma giydiği Nürnberg, teknik ekibe ve oyunculara yapılan koronavirüs testleri sonucunda en az bir kişinin testinin pozitif çıktığı açıkladı. Diğer sonuçlar bekleniyor.

Haberin Devamı

- Everton, bir futbolcuda koronavirüs semptomları saptanmasının ardından takım ve teknik ekibin karantinaya alındığını açıkladı. Kulübün tesisleri kapatıldı.

- Chelsea: Calum Hodson-Odoi'nin gün içerisinde temas kurduğu tüm ilk takım futbolcuları, antrenörler, ve kulüp çalışanları kişisel olarak izole edilmiş ve teste tabi tutulmuştur. Kulüp tesisleri kapatılmıştır.

- Daniele Rugani; "Benim için endişelenen herkese haber vermek istiyorum, gayet iyiyim. Hastanelerde bu acil durumla mücadele eden tüm doktor ve hemşirelere teşekkür ediyorum. Herkes kurallara uymalı, çünkü bu virüs hiçbir ayrım yapmıyor! Kendimiz ve sevdiklerimiz için bunu yapalım." dedi

- Manchester City'de Benjamin Mendy'nin aile üyelerinde corona virüsü tespit edildiği bu sebeple de Fransız futbolcunun karantinaya alındığı öğrenildi.

- Bournemouth, 40 yaşındaki kalecisi Artur Boruc ve 4 kulüp çalışanında koronavirüs semptomlarına rastlandığını duyurdu.

- Gabbiadini, "Size iyi olduğumu söylemeyi önemsiyorum. Endişe etmeyin iyiyim. Kurallara uyun, evde kalın, her şey çözülecek." ifadelerini kullandı.

-Leicester City menajeri Brendan Rodgers, "Birkaç futbolcumuzda koronavirüs semptomları gözlendi. Bu oyuncularımızı şu anda takımdan uzak tutuyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

-La Liga takımlarından Leganes'te kulübün CEO'su Angel Martín Ortega'nın koronavirüs testi pozitif çıktı ve takımın idmanları durduruldu

-Sampdoria, Gabbiadini'nin ardından 4 futbolcusunun daha corona virüsüne yakalndığını açıkladı.

YORUM YAZ