MENÜ

"Buzun prensesleri" ilk kez dünya şampiyonasında

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, bu sezon bir ilki gerçekleştireceklerini belirterek, "Kadınlarda 2018’de ilk defa 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’na katılacağız ve çok zorlu rakiplerle mücadele edeceğiz." dedi.

"Buzun prensesleri" ilk kez dünya şampiyonasında

Bülent Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon elde edilen başarıları yeni sezonda da devam ettirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Geçen sezonu iyi geçirdiklerini belirten Akay, şu değerlendirmede bulundu:

"Kadınlarda geçen yıl bir önceki yılın birincisi olarak üst gruba yani 2B Grubu’na çıkmıştık. Daha sonra son derece başarılı müsabakalar yaparak grupta kalmayı başardık. Türkiye’de Süper Lig, Birinci Lig, Kadınlar Ligi, Genç Erkekler ve Yıldızlar Ligi’nde 300 maç yaparak yoğun bir sezon geçirdik. Erzurum’daki Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde (EYOF), dünyanın ilk on ülkesine giren ülkelerle ev sahibi olmamız nedeniyle mücadele ettik."

Hazırlıklar, şampiyonaya kadar sürecek

Başarıları sürdürmek istediklerini vurgulayan Akay, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve 18 yaş altı kızlar ligini kurduk. 5 şehrimizden katılan takımlarla iki yıldır ligimizi oynatıyoruz. Kadınlarda 2018’de ilk defa 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’na katılacağız. Burada çok zorlu gruplarda mücadele edeceğiz. 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası için yaz aylarında kamp çalışmalarımıza başladık ve bunu yoğun şekilde yürütüyoruz. Bu tempoyu, hem ulusal hem de uluslararası kamplarda sürdürerek şubat ayında başlayacak Dünya Şampiyonası’na kadar devam ettireceğiz."

A millilerde hedef birincilik

Yurt içinde ve yurt dışındaki müsabakalarla dolu bir sezonu geride bıraktıklarını belirten Akay, yeni sezonda A millilerde birinciliği hedeflediklerini belirtti.

A millilerde, üst gruplarda zorlu müsabakalara katılacaklarını aktaran Akay, 2018’deki maç sayısını arttırmak istediklerini vurgulayarak, "Bu yıl çok zorlu rakiplerle 2B Grubu’nda Sırbistan’da mücadele edeceğiz. Yine geçen yıl kadınlarda bir önceki yılın birincisi olarak 2B Grubu’na çıkmıştık. Orada da başarılı müsabakalar serisinde grupta kalmayı başardık. Bu yıl yine İspanya’da mücadele edeceğiz. Bunun için de ayrıca çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buralarda çok zorlu rakipler olmasına rağmen hedefimiz birincilik." şeklinde konuştu.

ERZURUM (AA) - YUNUS HOCAOĞLU

Haberin Devamı
YORUM YAZ