MENÜ

Buz'un Bursaspor aşkı!

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz, Bursaspor'daki teknik direktörlük deneyimini "hayatındaki en önemli dönem" olarak değerlendirdi.

Buz'un Bursaspor aşkı!

Spor Toto Süper Lig’de Bursaspor ile oynadıkları maç için geldiği Bursa’da teknik direktörlük kariyerinin Yeşil-Beyazlı takımda başladığını hatırlatan İrfan Buz, Gençlerbirliği gibi Türkiye’nin önde gelen kulüplerinden birinde görev yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını etti. Göreve geldiğinde Gençlerbirliği’nin 4 puanda olduğunu belirten Buz, "Üzerine 18 puan koyduk, ilk devreyi 22 puanla bitirdik. Fakat son iki maçta Beşiktaş maçı olsun, içeride Çaykur Rizespor maçı olsun kaybettik ancak hedeflerimize varacağımıza kesinlikle inanıyorum" dedi.

'Almanya'da Bursa taraftarıydım'

Buz, Gençlerbirliği’nin bir felsefesi olduğuna işaret ederek, iyi bir teknik ekip ve futbolcu kadrosuyla çalıştığını, sezonu arzuladıkları yerde bitireceklerine inandıklarını bildirdi. Gençlerbirliği teknik direktörü olarak ligdeki tüm takımları yakından takip ettiğini ancak Bursaspor’a ayrı bir ilgi gösterdiğini ifade eden Buz, şunları söyledi: "Bursaspor, benim hayatımdaki en mutlu dönemim diyebilirim. Biz Bursaspor’a gönül vermiş Almanya’da da aynı şekilde Bursaspor’u her zaman sevmiş bir taraftar olarak onların başına teknik direktör olmak benim için çok büyük sevinç ve gurur kaynağıydı. İnsanlardan inanılmaz bir şekilde destek aldım burada. Çok farklı bir sinerji vardı aramızda. Sağ olsunlar aynı şekilde futbolculara da o dönemde yardımcı oldular. Çok zor bir dönemde gelmiştim. 34 puanda aldık takımı sonuçta nasip oldu 8’inci olarak bitirdik. O yüzden gerçekten çok gurur duydum. Çok farklı duygularım var Bursaspor’a ve buradaki insanlara karşı."

'ÇOk kaliteli bir kadro kurmuşlar'

Bir dönem çalıştığı Bursaspor’un ligdeki durumunu büyük bir mutlulukla takip ettiğini vurgulayan Buz, "Bursaspor şu anda Türkiye liginin en formda takımı diyebiliriz. Çok büyük çıkış yakalamış futbolcuları var. İşte baktığınız zaman Volkan Şen inanılmaz bir şekilde. Eski Volkan Şen kendisini buluyor. Fernandao gittikçe üzerine koymuş, Türkiye’nin en iyi santraforlarından biri. Ozan Tufan’a baktığınız zaman zaten gurur kaynağımız. Aynı şekilde Belluschi, Josue, Bakambu, çok çok iyi bir kadro kurulmuş. Çok da iyi futbol oynuyorlar. Bursaspor taraftarı her zaman her şeye layıktır. Her zaman şampiyonluğa da layıktır. Onları çok seviyorum" yorumunu yaptı.

'Duygularım asla değişmez'

"Tekrar Bursaspor’da çalışmak ister misiniz?" sorusuna ise Buz, "Nasip kısmet tabii bu işler. Ben Gençlerbirliği’nde olmaktan mutluyum. Burada da belli bir mücadele veriyorum. Onun devamında Süper Lig’de mücadele etmek istiyorum. Artık zaman ne gösterir bilemem. Bursaspor farklı, ben farklı bir yerde olabilirim ama duygular her zaman aynı kalır" yanıtını verdi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ