MENÜ

Büyük takımlar onları serbest bıraktı!

Transfer döneminde Süper Lig takımlarının bulunduğu ekonomik problem göz önüne alındığında, takımların transfer için genellikle sözleşmesi biten veya kiralık listesindeki futbolculara yöneldiği bir dönemden geçiyoruz. Sözleşmesi biten oyuncular arasında, son takımı Avrupa’da ses getirmiş takım olunca da takımlar için alınması mantıklı bir risk olarak düşünülüyor. Biz de büyük takımların serbest bıraktığı oyuncuları sizler için listeledik. (Nihat Uzel / Fanatik.com.tr)

Aleix Vidal: Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin transfer gündeminde yer alan 31 yaşındaki İspanyol sağ bek oyuncusu en son Sevilla takımında forma giydi. Kariyeri boyunca 343 maça çıkan futbolcu bu karşılaşmalarda 39 gol, 45 asistlik katkıyla oynadı.

Haberin Devamı

Tomas Vaclik: Kariyeri boyunca 431 maça çıkan ve 472 gol kalesinde gören Vaclik, bu karşılaşmaların 14’ünde ise kalesinde gol görmedi. 32 yaşındaki Çekyalı futbolcu en son Sevilla takımının formasını giyerken; bu eldivenle Beşiktaş’ın ilgilendiği iddia ediliyor.

Matheus Fernandes: Geçtiğimiz sezon Barcelona’nın 7 Milyon Euro bedelle Palmeiras’tan kadrosuna kattığı 23 yaşındaki önliberoyla Fernandes’in sözleşmesini Barcelona bu sezon feshetti. Kariyeri boyunca 9 maça çıkan futbolcu, bu karşılaşmalarda 3 gol atarken 4 de asist yaptı.

David Luiz: En son Arsenal’de oynayan ve bu sezon sözleşmesi sona erince boşa düşen 34 yaşındaki Brezilyalı stoper David Luis’in adı uzun bir dönem Fenerbahçe’yle anıldı. 34 yaşındaki savunmacı kariyeri boyunca 540 maça çıkarken bu maçlarda 36 gol atıp 26 da asist yapma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Yannick Bolasie: Adana Demirspor ile anlaştığı iddia edilen 32 yaşındaki sol kanat oyuncusu Yannick Bolasie’nin sözleşmesi Everton ile bu sene sona erdi. Kariyeri boyunca 392 maçta sahada olan Kongolu futbolcu bu maçlarda 59 asist yaparken 43 de gol atmayı başardı.

Youssef Aït Bennasser: Fas Milli Takımının da oyuncularından olan 25 yaşındaki merkez orta saha Bennasser’in kulübü Monaco ile sözleşmesi sona erince futbolcu serbest kaldı. Kariyeri boyunca sadece Fransa Ligi’nde oynayan futbolcu 137 maçta sahada kalırken gol, 6 asistlik katkı sağladı.

Jeffrey Bruma: En son Wolfsburg’da forma giyen 29 yaşındaki Milli Hollandal stoper Bruma’nın da sözleşmesi sona erdi. Kariyeri boyunca 278 maça çıkan futbolcu, bu maçlarda 14 gol 7 asistlik katkı sağladı.

Stevan Jovetic: Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ilgilendiği iddia edilen 31 yaşındaki Karadağlı forvet Stevan Jovetic’in de kulübü Monaco ile sözleşmesi sona erdi. Kariyeri boyunca 365 maça çıkan Jovetic bu maçlarda 103 gol atarken 51 de asist yaptı.

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ