MENÜ

Büyük operasyon

Liderin 10 puan gerisinde kalan Galatasaray'da taşlar yerinden oynayacak!

Büyük operasyon

1- Yönetim, Ankaragücü maçından sonra Rijkaard’ı göndermiş, futbolculara dokunmamıştı. Ancak Trabzon yenilgisinin ardından artık hedefte oyuncular var.

Ali Sami Yen’de Ankaragücü’ne 4-2 kaybedilen maçın ardından yönetim önce statta ayaküstü bir toplantı yapmış, ertesi gün daha geniş katılımlı bir görüşe yapılmıştı. Buradan çıkan karar, Rijkaard’ın gönderilmesi yönünde oldu. 2. Başkan Mehmet Helvacı, operasyonun sadece hocayla sınırlı kalmayacağını belirtmişti. Gelen iyi sonuçların ardından yönetim takıma başka bir müdahalede bulunmadı. Ancak Trabzonspor yenilgisinin ardından yönetim yeniden harekete geçiyor. Hagi ve Tugay Kerimoğlu’na güveni tam olan Adnan Polat’ın hedefinde bu kez futbolcular olacak. Eğer ilk yarının sonuna kadar oynanacak olan 6 lig maçında üstün bir performans gösterilmezse, Polat sezon sonunu beklemeden takım içinde operasyona başlayacak.

2- Oyuncuları tanımadan kendileri hakkında karar vermeyeceğini söyleyen Hagi, 3 haftalık sürecin ardından Mehmet Batdal ve Serdar Özkan’ı gözden çıkardı.

Gheorghe Hagi, Fenerbahçe maçının ardından yaptığı açıklamada, henüz takımdaki futbolcuların çoğunu görme fırsatı olmadığını söylemişti. Bu nedenle transfer konusunda bir yorum yapamayacağını, önce elindeki oyuncuların performansını göreceğini belirtmişti. Rumen çalıştırıcı, takımla birlikte geçirdiği yaklaşık 3 haftalık sürenin ardından bazı oyuncularla ilgili karar vermeye başladı. Hagi’nin ilk kurbanları Serdar Özkan ve Mehmet Batdal olacak. İki futbolcunun da idmanlardaki performansını beğenmeyen genç çalıştırıcının, devre arasında Mehmet ve Serdar’la yolların ayrılmasını isteyeceği öğrenildi. Ancak Gheorghe Hagi’nin gözden çıkardığı isimler bunlarla sınırı değil.

3- Rumen teknik adam Gökhan Zan ve Barış Özbek’in performanslarından da memnun değil. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan bu oyuncularla yollar ayrılacak.

Galatasaray’da gözden çıkarılan oyuncular arasında Gökhan Zan ve Barış Özbek de var. Gökhan, geldiği günden beri sakatlıktan kurtulamadı ve bu nedenle beklenen katkıyı sağlayamadı. Forma giydiği maçlardaki performansı da iyi sayılmaz. Barış, geldiği ilk sezon başarılı bir görüntü çizmişti. Ancak özellikle son iki sezondur önemli bir düşüş yaşıyor. Hagi, kendisi hakkında henüz tam olarak karar vermiş değil. Ama ilerleyen haftalarda iyi bir çıkış yapmazsa, o da gönderilecekler listesindeki yerini alacak. Yönetim, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan bu ikiliye büyük ihtimalle yeni kontrat önermeyecek. Hatta, devre arasında teklif gelmesi durumunda bu futbolcuların satılması, kimse için sürpriz olmayacak.

Raşit Altun

3

Haberin Devamı
YORUM YAZ