MENÜ

Bursaspor Başkanı'ndan olay sözler: '3 puanımızı silecekler!'

2. Lig'de kötü günler geçiren Bursaspor'da kulüp başkanı Recep Günay, alınan olağanüstü genel kurulun ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bursaspor Başkanı'ndan olay sözler: '3 puanımızı silecekler!'

Olağanüstü Kongre kararı alan Bursaspor yönetimi basın mensuplarının karşısına geçti. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde yönetim kadrosunu da arkasına alarak açıklama yapan Başkan Recep Günay, “Camianın kenetlenmesi lazımdı. Sadece yönetim kurulundan Bursaspor’un bu durumdan çıkmasını beklemek hayalciliktir. Bu hayal sonunda da hüzünle karşılaşılır. Sanki Bursaspor’da her şey çok iyiydi, borcu yoktu da bizden çok şey beklediler. Bizim maddi ve manevi durumumuzun bu yükü kaldıramayacağını söyledik. Biz Bursaspor’da emanetçi olduğumuzu söyledik. 5 aydır 'yönetim istifa' denildi. Bu neticede Ali Ay’ın ismi geçti. Bu konuda Divan Başkanı Galip Sakder’in önderliğinde toplantı düzenlenmiştir. Bu işler ciddi işler. 'Ben oynamıyorum gel' demekle olmaz. Ali Ay’a, 'Siz adaysanız, bizim de önümüzü açın. Bir vaatte bulunun. 57 milyon TL’lik alacağınız rakam var. Bunu ödeyeceğinizi ve tahtayı açacağınıza söz verirseniz sizi açıklayalım' dedik. O da 'Çoluğumun çocuğumun neden rızkını vereyim?' dedi. Sonra bize herkes hakaret etti. İyi bir oluşum vardı da, iyi bir aday vardı da biz mi önünü kestik? Kongre kararı aldık 3 aday çıktı. Herkese hayırlı olsun. Kongre üyesi olan herkes aday olabilir. Bu kişiler de kongre üyesidir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Recep Günay’dan merakla beklenen açıklama

Başkan Recep Günay, Futbol Şube Sorumlusu Sedat Topaloğlu’nun kendisine yönelik eleştirileri ile ilgili, "Ben geçen toplantıya gelemedim. Rahatsızlandım. Arkadaşımızdan biri, bir kelime söylemiş. ‘Bursaspor başkanı ortadan kaydoldu' diye. ‘Siz nerede yaptınız?’ dedim toplantıyı. ‘Kulüp binasında yaptık’ dediler. Ali Ay, ‘Atatürk, Kurtuluş Savaşı’na Bursa’da başlasa kazanamazdı’ lafını nerede söyledi? Lüks bir otelde. O zaman anladım. ‘Orada verilenle burada verilenler ayrı olduğu için bizi gündem yaptılar’ dedim. Bursaspor’un 1 milyar borcu var. Burasının elektrikleri kesilmedi, icra memuru gelmedi. Şampiyonluk kupasına dahi icra gelirken, biz kimseyi içeri sokmadık. Klimaları yeniledik. Biz 1-2 tane vergi ödedik. Hiç ödemeyenler kahraman, biz kısıtlı imkânlarla ödemek isteyenler hain olduk” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Bursaspor’a 3 dönem daha transfer yasağı gelirse ne olacak?

Başkan Recep Günay, transfer yasağı ile ilgili de konuşarak, “Bursaspor’a 3 dönem daha transfer yasağı geldiğinde kimi oynatacağız biz? Biz davaları açtık. Tek kurtuluş o. Kim gelse bu dosyaları kapatamaz. Bizim ligden 3 puanımızı silecekler. Bize Nazilli Belediyespor-Bursaspor maçında şike var diye başvuruda bulunmuşlar. Biz bunlarla uğraşıyoruz. Bunun davasına da ben gideceğim. Kaybedersek zaten 3. Lig’deyiz. Bunları ben kimseyle paylaşmadım. İnsan bir sorar. Türkiye’ye Bursa’nın sesini duyurmaya çalıştım. Hedefime de ulaştım. Bunları kulüp için yaptım. Bu davalara kim gidiyor, ben gidiyorum. Ben yarın gideceğim. Buradaki tüm davaları düştü kabul edin. Ben nasıl bunları şahsi davam edeyim? Otomatikman düşecek. Bursaspor Kulübü müdahil olmadığı için 12 senedir dava sürüyor. Biz madem kötü adamız, yaramaz adamız, bu davaları unutun. Ben şahsi kavgamı yapsam iş adamı olurdum. Gitmediğim adam kalmadı. ‘Gelin Bursaspor’a sahip çıkın’ dedim. Size son sözüm, Bursaspor’un bu davalarını herkes unutsun" diye konuştu.

"Ben Bursaspor için ölümü göze aldım"

Türkiye Futbol Federasyonu’na gitmesiyle alakalı da konuşan Başkan Recep Günay, konuyla ilgili şunları söyledi: ”TFF’de ben güçlü bir Bursaspor başkanı olarak duracakken, ne hale geldik. Ben ölümü göze aldım. Benim kimle ne kavgam olur? Bursaspor için yaptım. Bu davaları kazansaydık Bursaspor kurtulacaktı" sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı

Bursaspor Başkanından olay sözler: 3 puanımızı silecekler

YORUM YAZ