MENÜ

Bursa'da mutlu bir "Tangocu"

Bursaspor'un 2 yıl önce Portekiz'in Porto Kulübü'nden transfer ettiği Arjantinli deneyimli orta saha oyuncusu Fernando Belluschi, Bursa'da mutlu bir yaşam sürüyor.

Bursa'da mutlu bir "Tangocu"

Belluschi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursaspor’a transfer olduğu ilk günden beri yeşil-beyazlı taraftarların kendisine büyük ilgi gösterdiklerini, bu desteğin de kendisi için her zaman itici bir güç olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bu sezon takımda işlerin istedikleri gibi gitmediğini, bu nedenle üzgün olduklarını anlatan Belluschi, "İstediğimiz puanları çıkartamadık. Tabloda istediğimiz yerde kendimize yer bulamadık. Dolasıyla bu zor dönemde taraftarımızın desteğini hala hissedebiliyor olmak gerçekten benim için çok önemli. Ben her zaman onların desteklerine layık olmaya çalışıyorum. Elimden gelenin en iyisini onlar için vermeye çalışıyorum. Bu sezon taraftarımız için üzgünüz" diye konuştu.

Belluschi, ailesiyle Türkiye’yi ve Bursa’yı çok sevdiklerini, burada mutlu bir yaşam sürdüklerini dile getirerek, "Bursa’da ve Bursaspor’da olmaktan çok mutluyum. Burada 1 sezon daha sözleşmem var ve ayrılmak gibi bir düşünce aklımın ucundan geçmiyor. Ancak sezon başı geldiğinde insanların başka düşünceleri varsa, olacaksa oturulur, konuşulur. Benim şu an kafamda sadece Bursaspor ile iyi bir sezon başı hazırlık kampı geçirip bu sezondan daha iyi sonuçlar alabilmek, hak ettiğimiz yerde olmak ve tabii ki herkese bu sezon olanları unutturabilmek var" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kendisi için gelecekle ilgili planlar yapmayı sevmediğini, şu an sadece Bursaspor’u düşündüğünü kaydeden Belluschi, aktif futbolculuk yaşantısının son dönemine kadar yeşil-beyazlı formayı giymek istediğini, sonrasında ülkesi Arjantin’e dönerek futbola ilk başladığı kulüp olan Newells Old Boys’da jübilesini yapmayı planladığını anlattı.

Batalla’nın Bursaspor’dan ayrılması

Fernando Belluschi, sezon ortasında takımdan ayrılan vatandaşı Pablo Martin Batalla’nın eksikliğini en fazla hissedenlerden birisinin de kendisi olduğunu vurguladı. Batalla’nın gidişinin ardından kendisinin performansında düşüş olduğu yönünde eleştiriler aldığını, bunu saygıyla karşıladığını söyleyen Belluschi, şöyle devam etti:
"Pablo ile hem saha içi hem de saha dışı uyumumuz olsun gayet iyiydi. Pablo burada olduğu zaman biz topa daha fazla sahip oluyorduk ve daha üretken bir takımdık aslında. Dolasıyla ben de daha serbest bir şekilde dolaşabiliyordum sahada ve kaleye daha rahat şekilde gidebiliyordum. Performansım, asistler ve goller şeklinde değerlendirecekse, bu anlamda düştüğü söyleniyorsa bunun sebebi olabilir. Ben de onun olduğu dönemi arıyorum ama tabii ki ne olduysa oldu ve takımımızın oyun sistemi bir şekilde değişti. Başka bir şekilde oynamaya başladık. Benim de görevim değişti. Her zaman ben elimden gelinin en iyisini vermeye çalıştığım gibi bu dönemde de vermeye çalıştım . Umuyorum ki önümüzdeki sene daha üretken bir şekilde sahada oluruz ve tekrar o aynı performansı, gollerimi ve asistlerimi taraftarlarıma gösterebilirim. Pablo ile çok sık olmasa da ara sıra görüşüyoruz. Şu anda Çin’e alıştı ve hayatından memnun. Gollerini atıyor. Orada da güzel bir şekilde karşılandı ve mutlu bir şekilde adaptasyonunu tamamlamak üzere artık. Tabii ki burada neler olduğunu, bittiğini de soruyor. Çok güzel bir arkadaşlık var aramızda ve bu da burada oynarken oluştu. Devamı da gelecektir. Güzel arkadaşımın da orada mutlu olması benim hoşuma gidiyor."

Haberin Devamı

Belluschi, yaklaşık 2 yıldır Türkiye’de bulunmasına karşın, zorluğundan dolayı Türkçe’yi öğrenemediğini ve konuşamadığını dile getirdi. Pablo Martin Batalla’nın Çin’e transfer olmadan önce Türk vatandaşlığına geçme yönünde isteği olduğunu hatırlatan Belluschi, kendisinin ise hem Arjantin hem de İtalyan vatandaşı olduğundan Türk vatandaşlığına geçme şansının bulunmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

Lionel Messi’ye destek

Belluschi, Barcelona’nın dünyaca ünlü oyuncusu olan vatandaşı Lionel Messi’nin, son dönem yapılan eleştirilere rağmen dünyanın en iyi oyuncusu olduğunu belirtti. Messi ile ülkesinin milli takımında birlikte forma giyme şansı bulduklarını anlatan Belluschi, şunları kaydetti:
"Messi gerçekten çok fazla kelime şansı bırakmayan bir oyuncu. Kalitesiyle, yaratıcılığıyla her gün sizi şaşırtabiliyor, her gün yeni bir şey ekleyebiliyor. Son dönemde belki performansında düşüşten ötürü biraz eleştirilere maruz kalmış olabilir ya da Dünya Kupası’nda kendisinden beklentisi olan insanların beklentisi düşmüş olabilir ama bence dünyanın şu anda açık ara iyi oyuncusu, futbolcusu ve onun da performansını yukarı çekerek Arjantin’in daha iyi yerde bitirmesine yardımcı olacağını düşünüyorum. Kendisiyle milli takıma çağrıldığım birkaç karşılaşmada milli takım kamplarında beraber vakit geçirdim. Birkaç hayır için oynanan karşılaşmada da aynı sahada kendisiyle bulundum. Çok fazla tanımıyorum ama tanıdığım kadarıyla çok sakin, kendi halinde, çok basit bir adam. Futbolu gerçekten seviyor ve aşkla bağlı. Dolayısıyla çok büyük saygı duymaktan başka bir şey gelmiyor elden."

Haberin Devamı

AA

FERNANDO BELLUSCHI İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ