MENÜ

Bursaspor Basketbol'da Arda Vekiloğlu dönemi

TBL ekibi Bursaspor Basketbol'da başantrenörlüğe getirilen Arda Vekiloğlu, kendisini 1+1 yıllığına yeşil beyazlı yapan sözleşmeyi imzaladı.

Bursaspor Basketbol'da Arda Vekiloğlu dönemi

TBL ekibi Bursaspor Basketbol'da başantrenörlüğe getirilen Arda Vekiloğlu, kendisini 1+1 yıllığına yeşil beyazlı yapan sözleşmeyi imzaladı.

Haberin Devamı

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Bursaspor Basketbol Takımızda Baş antrenörlüğe getirilen Arda Vekiloğlu, kendisini 1+1 yıllığına yeşil beyazlı yapan sözleşmeyi törenle imzaladı.

Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’mizde yapılan imza törenine Amatör Branşlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sezer Sezgin ve Bursaspor Basketbol Takımı Başantrenörümüz Arda Vekiloğlu katıldı. Toplantıda konuşan Amatör Branşlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sezer Sezgin, sezon başında yönetim olarak planladıkları bir bütçe olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ancak sezon içerisinde daha bütçeli takımlarla mücadele edebilmek adına neredeyse planlanan bütçenin 2-2,5 katına çıktık. Buna rağmen başkanımız şartları zorlayarak bu bütçeyi karşıladı. Basketbol şubemizi kulüpten ayrı düşünmedi. Bu mali bütçe ile yola devam etmenin güç olduğunu ben de biliyorum. Geçtiğimiz günlerde devir ya da kapanma konusu gündeme gelmişti. Buna rağmen kendisi bize güvendi. Bursaspor basketbolun hedefsiz kalması gibi bir durum asla söz konusu değil. Hedefimiz Süper Lig. Burada aynı bir parantez açmak ve Şemsettin Baş hocamıza teşekkür etmek istiyorum. 4 yıl boyunca birlikte uyumlu bir çalışma gerçekleştirdik. Profesyonel hayat bu, geçen sezon sonu zaten sözleşmesi sona ermişti. Kendisine bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyorum. Yeni hocamız Arda Vekiloğlu… Arda hoca da uzun yıllardır Türk basketboluna hizmet vermiş bir isim. Kendisiyle yaptığımız görüşmeler neticesinde hedeflerimiz örtüştü. Bursaspor basketbol takımının birinci hedefi Süper Lig. Hedeflerimiz doğrultusunda anlaştığımız Arda hocama, bu büyük camiaya ‘Hoş geldiniz’ diyorum.”

Haberin Devamı

Bursaspor basketbol takımımızın Başantrenörü Arda Vekiloğlu ise teşekkür ederek başladığı konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Öncelikle şunu söylemeliyim ki; büyük Bursaspor camiasının içinde yer alma fikri bile çok heyecan verici bir duygu. Çeşitli zamanlarda buraya rakip olarak geldiğimizde görmüş olduğumuz atmosfer, rakibin üzerinde baskı kuran o hava, bir antrenör olarak burada çalışmam için büyük istek uyandıran bir etken. Bu benim için gurur kaynağı. Bunu takdir eden sayın başkandan başlayarak bütün yönetime, herkese teşekkür ediyorum. Çok önemli bir görevimiz var. Neticede Bursaspor Kulübü ve camiası her türlü şahıstan önde tutulması gereken bir kurum. Biz dünyada yokken Bursaspor vardı, biz gittikten sonra da var olacak. Biz geçici olarak hizmet eden insanlarız. Bunun bilincinde olarak, Bursaspor’a yakışan, hak ettiği yerde olmak için mücadele edeceğiz. Kıyısından dönülen bir hedef var. Spor hayatında her türlü şey başınıza gelebiliyor. Maç kaybedebiliyorsunuz, ya da o sezon hedefinize ulaşamayabiliyorsun. Ama en nihayetinde asıl kaybedenler vazgeçenlerdir. Burada vazgeçmeyen bir kulüp ve camia var. Bu her şeyden önemli… İnşallah Bursaspor’un hak ettiği o yere gelme hedefini gerçekleştireceğimiz sezon olur. Bütün gayemiz bu… Çok cesur, enerji ve coşku düzeyi çok yüksek bir taraftar grubu var. Bu gruba ve bu camiaya layık, hedefe ulaşan bir takım yakalamak istiyoruz. Bu ekip işidir. Başkandan başlayarak, yönetim kurulu, teknik heyet, oyuncular, basın mensupları, taraftarlar herkesin, camianın kenetlendiği ve tek amaç uğruna mücadele verdiği çok başarılı bir sezon olmasını diliyorum.”

Haberin Devamı

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vekiloğlu, hangi mevkilere transfer yapılacağının sorulması üzerine, “Bu seneki basketbol piyasası hepimizin malumu ülkenin ekonomik durumu ile bağlantılı olarak hoş olmayan noktalara geldi. Kapanan kulüpler var. Böyle bir ortamda kulübün erken hareket ederek bazı oyuncuların transferini yapmış olması kritik bir hamleydi. Ben o anda göreve gelmiş olsaydım da, transfer edilen bu oyuncular benim de çalışmak isteyeceğim isimler olacaktı. Yabancı oyuncularla alakalı ve bütçemizin el verdiği yerli transferler konusunda görüşmeler devam ediyor. Onlar kesinleşince en kısa zamanda duyurmayı arzu ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bursaspor’un çekilen takımın olması halinde Süper Lig’e davet edilmesi konusunda sorulan bir soru üzerine Amatör Branşlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sezer Sezgin, “Prosedüre göre normal sezonu 2. sırada bitirdiğimiz için hak bizim. Ancak çekilecek olan takımın ligden çekilme kararını açıkladığı tarih de bizler için önemli. Ligin başlamasına bir hafta kala çekilirse hem bizim için hem de TBF için uygun olmayabilir. Şu an için 15 günlük belirsizliği kabul edebiliriz ancak sonrasını kabul edemeyiz. Kısa zamanda netleşirse bizi davet edecekler” şeklinde cevapladı.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Arda Vekiloğlu, kendisini 1+1 yıllığına Bursasporlu yapan sözleşmeyi imzaladı."

Arda Vekiloğlu Kimdir?

21 Ocak 1979 yılında İzmir'de doğan Arda Vekiloğlu, Basketbola Karşıyaka'da başladı ve 16 yaşında bu takımda profesyonel oldu. Vekiloğlu ardından sırasıyla Anadolu Efes,Galatasaray,Ülkerspor ve Beşiktaş takımlarının formasını giydi ve 133 kez Milli Takımımızın formasını terletti. Oyunculuk kariyerinde Basketbol Süper Lig, 1 Türkiye Kupası, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası kaldırdı.

Basketbol kariyerini tamamlayan Arda Vekiloğlu ardından Gelişim Koleji takımının alt yapısında göreve başladı, kısa sürede A Takım Baş Antrenörlüğü görevine yükseldi. Vekiloğlu İzmir takımının koçluğuna devam ederken U20 Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya, U19 Dünya Şampiyonası’nda da bronz madalya kazanan takımların teknik ekibinde yer alma başarısı göstermişti.

Arda Vekiloğlu 2015 yılında FIBA’nın düzenlediği 3 yıl süren üst düzey koç sertifika programı olan FECC’yi (FIBA Europe Coaching Certificate) tüm dünyadan katılan antrenörler arasında ikinci olarak tamamlamış ve daha önce ülkemizde görülmeyen bir başarıya ulaşmıştır. Bu başarısının ödülü olarak FIBA U18 All-Star maçında baş antrenör olma hakkını da elde etti.

4 sezon Gelişim Koleji'ni çalıştıran Arda Vekiloğlu geçtiğimiz sezon Antalyaspor'u çalıştırıyordu.

YORUM YAZ