MENÜ

Bursaspor - Aliağa Petkimspor maç sonucu: 95-89

Basketbol Süper Lig'in 19'uncu hafta mücadelesinde Frutti Extra Bursaspor, sahasında Aliağa Petkimspor’u 95-89 yendi.

Bursaspor - Aliağa Petkimspor maç sonucu: 95-89

Mücadele karşılıklı basketlerle başlarken, 5. dakika 14-14’lük eşitlikle geçildi. Munford ile boyalı alanı etkili kullanan Bursa temsilcisi, Birkan ile bulduğu dış atış isabeti sonrası farkı açarak, periyodu 26-20’lık skor avantajıyla tamamladı.

Haberin Devamı

İkinci periyoda yine Birkan’ın dış atış isabetiyle başlayan Bursa ekibi, farkı 9’a çıkardı. Cevap olarak Ray’in basketi gelirken, Okben ve Zack’in basketleriyle konuk ekip farkı bir anda 2’ye indirdi: 29-27. Peters’ın hücum katkısıyla toparlanan Frutti Extra Bursaspor, Munford’un üst üste sayılarının ardından farkı çift hanelere çıkardı: 39-29. Bu bölümde oyun hakimiyetini ele geçiren Bursa ekibi, soyunma odasına da 53-42 önde gitti.

İki ekibin skorer performansı, üçüncü periyotta da devam etti. Munford’un sayılarıyla aradaki farkı korumaya devam eden Bursa ekibine karşı, Aliağa Petkimspor ise Vasiliauskas’ın sayılarıyla direnç gösterdi. Bursa temsilcisi, periyodun sonlarına doğru kolay atış şansı bulamasa da, son periyoda 78-70 üstün girmesini bildi.

Haberin Devamı

Kader periyodunda her iki ekip de savunmada daha disiplinli bir görüntü çizdi. Pota altını etkili kullanan konuk ekip, 35. dakika içerisinde Vasiliauskas’ın dış atış isabetiyle de farkı 3’e indirdi: 83-80. Kadji’nin basket-faul sayılarıyla nefes alan Bursa temsilcisine, yanıt yeniden üçlük isabetiyle Vasiliauskas’tan geldi. Karşılaşma boyunca iyi bir oyun ortaya koyan Marial Shayok’un yeniden devreye girmesiyle skor üstünlüğünü koruyan Frutti Extra Bursaspor, parkeden 95-89 galip ayrıldı.

Gürkan DURAL/BURSA,(DHA)

YORUM YAZ