MENÜ

Bursa Büyükşehirli sporcular dünya şampiyonu!

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu ve Milli atıcı Aysel Özgan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin El Ayn kentinde yapılan ‘Paralimpik Atıcılık Dünya Şampiyonası’nda tarih yazdı. 45 ülkeden 600'ü aşkın sporcunun katıldığı organizasyonda P2 Kadınlar 10 Metre Tabanca SH1 kategorisinde mücadele eden milli atıcı Aysel Özgan, 233.1 puanla Dünya Şampiyonu olarak adını tarihe yazdırdı.

Bursa Büyükşehirli sporcular dünya şampiyonu!

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu ve Milli atıcı Aysel Özgan, Paralimpik AtıcılıkDünya Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olarak tarihe geçti. İşte Şampiyon sporcudan FANATİK'e özel açıklamalar...

Haberin Devamı

Branşın hakkında hiç de bilgi sahibi olamadan başlayan sporculuk yaşantında dünya şampiyonluğuna kadar uzanan bir hikayeye sahip oldun. Hatta ilk şampiyonluğunun da ilginç bir hikayesi var. Hem yaptığın spor hem de başarıların hakkında bilgi verebilir misin?

Yaptığım spor hem fiziksel hem de zihinsel açıdan güçlü olmayı gerektirir. Bu sporcun gereklilikleri; dikkat, konsantrasyon, zihinde canlandırma becerilerinin gelişmiş olması ve düzenli, disiplinli çalışmayı gerektiren bir spor.

Benim hikayeme gelecek olursak; 2004 yılının aralık ayında Giresun’da Havalı Tabanca 10 Metre Atıcılık Türkiye Şampiyonası oldu. O şampiyona için silah kullanımının sadece erkek işi olduğunu düşündüklerinden Giresun ekibi bütün takımı askere gitmiş ve silah bilgisi olan kişilerden erkek takımı tüfek ve tabancadan oluşturmuşlardı. Giresun’a başka illerden gelen diğer sporcuların içerisinde kadın sporcuların var olduğunu gördüklerinde ev sahibi takım olarak diğer sporculara mahcup olmamak adına yarışmaya katılmam için beni çağırdılar. Ben de ilimi temsil etmek için kabul ettim fakat bu sporun ne olduğundan bilgim yoktu, silah kullanacağımda hiç aklıma gelmemişti. O esnada lisans işlemlerim yapıldı ve yarışmaya girdim fakat ne kural biliyordum ne de silah kullanmayı. Ben de etrafı ve insanların ne yaptığını izlemeye başladım ama hala atış yapmamıştım. Yarışan rakiplerimin heyecanlı tavırları bana komik gelmişti. Ben rahat bir şekilde etrafı izlerken hakem tabancamın bozulduğunu düşünerek yanıma geldi ve atış yapmamın nedeni sordu ben de nasıl yapılacağını bilmediğimi söyledim. O esnada Manisa ili antrenörü Erdoğan Karaöz yanıma geldi ve yarışma esnasında bana hızlıca, kısa bilgiler vererek atışın nasıl yapılacağını, yarışma kurallarını, nasıl nişan alacağımı kâğıda çizerek anlattı. Yanımdan ayrılırken dediklerimi uygula benim çalıştırdığım herkes birinci olur dedi. Ben de anlattıklarını uygulayarak kısa sürede yarışmayı bitirdim. Yarışma süresi 1 saat 15 dakika iken ben 20 dakikada bitirdiğim için herkes mola verdiğimi düşündü ve acemi olduğum için yanlış bir şeyler yaptığım hakkında konuşuyorlardı. Ben yarışmayı bitirdiğim ve bir beklentim olmadığı için işimin bittiğini düşünüp çalıştığım işime geri dönmek istedim. Bana yarışma bitmeden ayrılmamam gerektiğini belki birinci olacağımı söylediler. Giresun’dan katılım olsun katıldığım yarışmadan birinci olarak çıkmıştım. Silahı ilk kez elime alıp girdiğim yarışmada birinci olduğum için yarışmaya itiraz etmişlerdi. Birinci olduğum tescil olduktan sonra ertesi gün olacak elemeye çağırıldım. Final yarışması sonucunda birinci olduğum için Çin’de yapılacak olan yarışmaya gidecektim. Ben de kendi kendime iki tane mermi attık Çin’e gitmeye hak kazandım, acaba üç atsam nereye gideceğim acaba dedim.

Haberin Devamı

Bu şampiyonadan bir ay sonra, Aksaray’da milli seçmesine çağırıldım. İlk defa evden uzak bir yere ailemden ayrı gidiyordum. Orada ikinci olarak ve Milli takıma çağrıldım.

Haberin Devamı

Bursa Büyükşehirli sporcular dünya şampiyonu

2008, 2012, 2016 ve 2020 Paralimpik Oyunları’nda yer aldın. Şimdi sırada 2024 Paris Paralimpik Oyunları var. Beşinci kez katılacağın organizasyondaki hedeflerinden bahsedebilir misin?

Haberin Devamı

Fransa’da rekor kırarak birinci olduğum Dünya Kupası yarışmasında, kota alarak 2024 olimpiyatına da katılmayı hak kazandım. Bu hakkımı elimden geldiği kadar iyi bir şekilde kendi rekorumu kırarak birincilikle taçlandırmak istiyorum. Tek isteğim kendi rekorlarımı kendim kırmak.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün bir sporcusu olarak dünya şampiyonluğuna ulaştın ve bir ilki başardın. Şimdi sırada Paralimpik Oyunları var. Kulübünün elde ettiği başarı sürecindeki desteği ve bundan sonraki beklentilerin hakkında bilgi verebilir misin?

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübüne katılmak hayatım verdiğim en iyi kararlardan bir tanesiydi. Bundan önceki Türkiye Şampiyonalarına annem ile beraber yol ne kadar uzun olursa olsun kendi aracımla gider gelirdim. En son yarışmamda kulübüm bana şoför araba ayarladı kendimi prenses gibi hissettirdiler ve rahatça kendimi yarışmaya odaklayarak, yorulmadan gidip geldim. İhtiyaç ne varsa verdiler daha da vereceklerini söylediler onlara güveniyorum ailem gibiler seviliyorum, seviyorum.

Haberin Devamı

Bursa Büyükşehirli sporcular dünya şampiyonu

"O ANIN ŞAŞKINLIĞIYLA HAYAL ZANNEDİYORDUM"

Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanırken, elde ettiğin başarıyla kategorinde dünya şampiyonu olan ilk Türk kadın sporcu unvanını kazandın. Ülken adına yaşadığın bu ilk ve sonrasındaki duygularını paylaşabilir misin? 11 Kasım 2022 tarihinde BAE Al Ain Dünya Şampiyonası'nda 10 metre havalı Tabanca’da Dünya şampiyonu olarak tarihe geçtim fakat o anın şaşkınlığıyla hayal zannediyordum. İstiklal Marşımızı söylerken ve bayrağımızı yukarı çekerlerken ağlamaya ben İstiklal Marşımızı söylettim diyerek ağlamaya başladım. Madalya töreni ve doping kontrolden sonra telefonumu açayım aileme haber vereyim diye düşünürken mesajlar ile doldu telefonum durumlar da sayfalarda beni paylaşmışlar. Ailem, arkadaşlarım tanıdıklarım gurur duyduklarını yazmışlar. Bende ailemi gururlandırdığıma çok mutlu oldum, annem de benimle her antrenmanıma ve yarışmama geldiği için en az benim kadar o da çalışıyordum. Bu yüzden en çok annemin benim ile gurur duymasına çok mutlu oldum. Eski çalıştığım Müdürüm tarih öğretmeni idi onu aradım ve artık tarihte beni de okuyacaksın dedim gülüştük gurur duyduğunu söyledi otel odama geldim her şey bitti normaldi. Tekrar tekrar o anları yaşamayı çok isterim. 

YORUM YAZ