MENÜ

'Buradan çıkan şampiyon olur'

Herkesin 'Karabük'ün Maradona'sı dediği Cernat, Türkiye'deki ilk röportajını FANATİK'e verdi...

'Buradan çıkan şampiyon olur'

“Sahamızda Bursaspor, Fenerbahçe ve Trabzon’u ağırlayacağız. Bu demek oluyor ki, şampiyonun belirlenmesinde biz önemli rol oynayacağız. Her ne kadar zirveye oynamasak da, üçünü de yenmek istiyoruz.”

‘Gerçek Ronaldo’yu beğeniyorum!’

- Hagi dışında en çok hangi oyuncunun futbolunu beğenirdin?

Kesinlikle Ronaldo. Ama gerçek Ronaldo! Çok farklı bir golcüydü.

- Taraftarlar adeta sana tapıyor. Forumlarda ve internet sitelerinde seninle ilgili yapılan yorumlara baktığımda, ‘Karabük’ün Maradona’sı benzetmesi dikkatimi çekti.

Geldiğim ilk günden beri Karabüklüler hep yanımda. Tribünden en iyi şekilde destek veriyorlar. Benden beklentilerin farkındayım. Ancak ben Karabük’ün Maradona’sı değil, Karabük’ün Cernat’ıyım. İlerleyen süreçte herkes bunu daha iyi anlayacak.

- 10 numara deyince akla Hagi gelir Türkiye’de. Senin gibi o da geç geldi. Ancak önemli işler başardı.

Hagi benim idolümdür ve 1 numaradır. Romanya futbolunun en büyük isimlerindendir. Onun gibi hafızalara kazınmayı çok istiyorum.

- Hagi’nin teknik direktörlüğü için ne düşünüyorsun? Galatasaray’da pek de istenileni yapamadı ve koltuğu sallanıyor.

Futbol bilgisine laf etmek kesinlikle bana düşmez. Galatasaray o gelmeden önce de iyi değildi. Umarım ilerleyen maçlarda daha başarılı olur ve görevde kalır. Sıkıntılı dönemi atlatacaklardır.

- Kariyerin boyunca pek çok teknik direktörle çalıştın. Yücel İldiz nasıl bir hoca?

Gerektiğinde çok sıcak, gerektiğinde mesafeli bir hoca. Çok iyi bir insan. Karabük’e her geçen gün bir şey katıyor. Onunla çalışmak güzel.


- Türkiye’ye gelme kararını alman ve Kardemir Karabükspor’a transferin nasıl oldu?

Yaklaşık 3 yıl önce Trabzonspor da ciddi şekilde seni istiyordu... Süper Ligi zaten takip ediyordum. Dinamo Bükreş, Dinamo Kiev ve Hajduk Split gibi Balkanlar’ın en önemli takımlarında forma giydikten sonra 30 yaşına gelmiş bir oyuncu olarak yeni heyecanlar arıyordum. Karabükspor’un da teklifi ve sunulan şartlar güzel gelince, tereddüt etmeden Türkiye’ye geldim. Trabzonspor da benimle ciddi şekilde temasa geçmişti. Ancak kulübüm bonservis bedelini yüksek tutunca, bu transfer gerçekleşmemişti.

-Ligin kalitesini nasıl değerlendiriyorsun?

Mücadele gücü ve kalite beklediğimden daha fazla. Fenerbahçe, Trabzon, Bursa, Gaziantep, Kayseri gibi güçlü ve zirveye oynayan takımlar var. Bunların yanı sıra her ne kadar istedikleri konumda olmasalar da Galatasaray ile Beşiktaş’ın da gücü ortada.

- Şampiyonluk yarışında kimi daha şanslı görüyorsun?

İlk yarı bitiminde bunu sorsaydın, ‘kesinlikle Trabzonspor’ derdim. Ancak şu anda Fenerbahçe ile Trabzon’un şansları eşit. Tabii Bursaspor’u da unutmamak gerekir.

- Saydığın 3 takımla da maçınız var ve hepsi Karabük’te. Şampiyonluk yarışını doğrudan etkileyecek takımlardan birisiniz.

Evet... Bu hafta Bursa ile oynuyoruz. Evimizdeki son iki maç da Fenerbahçe ve Trabzon ile. Her ne kadar zirveye oynamasak da, şampiyonun belirlenmesinde kritik durumda olacağız. Ve bizi yenmek hiç kolay değil.

- İlk yarıdaki Bursa maçında 2 gol atmıştın. Ancak şanssız bir sakatlık yaşadın...

Zor bir maçtı ama fazlasıyla formdaydım. 2 gol bulduktan sonra şanssız bir şekilde fibula kemiğim kırıldı. O anda çok büyük bir acı ve üzüntü hissettim. Futboldan ayrı kaldığım 4 ay, bir ömür gibi geldi bana. Romanya’da tedavi oldum. Fakat Karabük’ün maçlarını hep izledim. Arkadaşlarım sahada mücadele ederken, onları dışarıdan izlemek fazlasıyla zordu. Bursaspor maçına gelirsek... Umarım bu kez sakatlık olmaz ve kazanan biz oluruz.

- Tam sahalara döndün, bu kez Emenike sakatlandı. Birlikte oynama şansını çok az yakaladınız.

Bu konuda biraz şanssızız. Beraber görev yapınca, hücum gücümüz fazlasıyla artıyor. Emenike çok kaliteli ve iyi bir golcü. Her takımda rahatça oynayabilecek biri. Onun gibi santrfor dünyada çok az.

-Kişisel hedefin ve takım olarak hedefiniz nedir?

En büyük arzum sakatlık yaşamadan, istikrarlı bir şekilde oynamak. Süper Lig’deki ilk yılımızda, fena performans ortaya koymuyoruz. Gelecek sezon ise ilk 4-5 takım arasında yer alıp, UEFA Kupası’nda mücadele etmeyi istiyorum.

- Kariyer planın ne? Karabük’ten sonra yurt dışı mı, yoksa dört büyüklerde oynamak mı?

Transferde neyin ne olacağı belli olmaz. Bugün buradasınız, yarın başka kulüpte. Ben transferi pek düşünmem. Eğer bu konuya çok takılırsanız, futbola odaklanamazsınız. Önceliğim her zaman iyi oynamak. Gerisi zaten gelir.

- Türkiye’de seninle aynı mevkiide oynayan önemli isimler var. Bir sıralama yapmak ister misin?

Alex, Guti ve diğerleri, hepsi değerli oyuncular. Ancak ne yaptıkları pek de beni ilgilendirmiyor. Kalitemin ve yeteneklerimin farkındayım. Kimseyi de kendime rakip görmüyorum, işime bakıyorum.

Safa Can Konuksever / Fanatik Çok Özel

Haberin Devamı
YORUM YAZ