MENÜ

"Buradaki insanları anlamak zorundalar"

Diyarbakırspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Önen, Bursaspor maçında yaşanan olaylara ilişkin olarak yaptığı konuşmada, karşılaşmanın haftalar öncesinden gergin geçeceğini bildiklerini ve tansiyonun düşürülmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

"Buradaki insanları anlamak zorundalar"

Buna rağmen Bursasporlu yöneticilerin herhangi bir çaba içine girmemesine anlam veremediklerini anlatan Önen, alınan karar sonucu hakemleri de anlamadığını söyledi. Şiddeti asla tasvip etmediğini belirten Önen, "Ama buradaki insanları da anlamak zorundalar" dedi.

Haberin Devamı

Bursasporlu futbolcuların maçın gergin geçeğini bildiklerini ve gerginliği artırıcı davranışlarda bulunduklarını ifade eden Önen, "Bu maçın çok gergin geçeceği belliydi. Bursasporlu futbolcular bu ortama hazır gelmişlerdi. Çünkü bunlar hemen maçın başında Bursaspor kalecisi İvankov, yerden aldığı taşı seyirciye doğru fırlatmak istemesi, oldukça ortamı ateşledi, gerdi. Bunlar buraya hazırlıklı geldiklerini gösteriyor. Rakibin kendi sahasında yaptığı zaten organize işler vardır. Maçın gergin geçeceği kaç günden beri bellidi. Bursasporlu yöneticiler herhangi bir girişimde blunmadı. Maç günü iyi niyetli çağrılarda bulundu. Bu da çok iyi niyetli çağrılar değildi. Biz haftalardan beri gerginliği azaltacak çalışmalarda bulunduk" dedi.

Haberin Devamı

Hakemlerin aldığı kararları anlamakta zorlandığını belirten Önen, "Ayrıca hakemler de ne yapacağını çok iyi biliyorlardı. Hakemler enteresan bir şey. Hakemin kafasına taş geldi yere düştü. Hakemler içeri gidikten 2 dakika sonra Bursaspor kafilesi otobüsüne atlayarak stadı terk etti. Hakem kararını o 2 dakikadan sonra söylemişki bunlar çekip gidiyorlar, yada hakem kararını vermeden çekip gittiler. Bu durumu açıklaması gerekenler de mutlaka hakemlerdir. Biz 18'nci dakikadan sonra oluşan olaylardan hakemlerin içeri girdiği maçtan tam yarım saat sonra maçın ertelendiğini öğrendik. Hakemin odasının önündeki gözlemciye ne olduğunu sordum. O da bana, maçın tetil ettiklerini söyledi. Bursaspor stadı terkettikten yarım saat sonra, biz maçın tatil edildiğini öğreniyoruz" şeklinde konuştu.

YORUM YAZ