MENÜ

"Bu olaylar Türkiye'de yaşanmamalı"

Oynanmayan Diyarbakırspor maçının ardından şehirden ayrılan Bursaspor'da Sercan, yaşananlar karşısında üzüntüsünü dile getirdi.

"Bu olaylar Türkiye'de yaşanmamalı"

Bursaspor’un golcü futbolcusu Sercan Yıldırım ısınmak için sahaya çıktıklarında taraftarların hem sözlü, hem de fiili saldırısına maruz kaldıklarını belirtti.

"Maçın gergin geçeceğini tahmin ediyorduk, ama bu kadarını da beklemiyorduk" diyen Sercan, maç boyunca sahaya yabancı cisimlerin atıldığını, yan hakemin atılan bir cisimle yaralanmasının ardından maçın tatil edildiğini söyledi.

Sercan, bir gazetecinin, "Olaylardan futbolcular arasında kim etkilendi?" sorusuna, "Batalla çok şaşkındı. Bunun dışında Turgay Bahadır oldukça etkilenmişti. Yüzü bembeyaz olmuştu. Doğrusu olaylardan etkilenmemek mümkün değil. Bu olayların Türkiye’de yaşanması hoş değil. Sporda şiddetin olması hiç güzel değil" dedi.

Bursaspor Takım Kaptanı Ömer Erdoğan, hakem tarafından tatil edilen Diyarbakırspor maçına ilişkin olarak, "İki yıl Diyarbakırspor’da forma giydim ve bu süreçte hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım" dedi.
Ömer, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, maçın ardından üzerlerini değiştirmeden iki gruba ayrılarak polis minibüslerine bindirildiklerini, kendisinin bulunduğu minibüsün yolunun Diyarbakırspor taraftarlarınca kesildiğini, atılan taşlar nedeniyle aracın camlarının kırıldığını kaydetti.

Kendilerini taşıyan minibüsün kaza tehlikesi atlattığını belirten Ömer, ancak şoförün yerinde müdahalesiyle kazadan kurtulduklarını, taraftarların protestosu nedeniyle Diyarbakır Polis Evi’ne sığındıklarını belirtti.

Kaptan Ömer, hem saha içinde, hem de saha dışında istenmeyen olayların fazlasıyla yaşandığını vurgulayarak, "İki yıl Diyarbakırspor’da forma giydim ve bu süreçte hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. Olaylar Diyarbakırspor Kulübü’ne büyük zarar verecektir. Keşke bu olaylar olmasaydı. Oldukça üzgünüz" diye konuştu.

Forvet oyuncusu Turgay Bahadır ise olayların şokunu uzun süre atamadıklarını anlattı.
Maçın başından, iptal edildiği bölüme kadar sahaya sürekli yabancı maddelerin atıldığını belirten Turgay, emniyet güçlerinin yoğun çabası sonucu stattan sorun yaşamadan ayrıldıklarını, havaalanına da sorunsuz bir şekilde ulaştıklarını söyledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ