MENÜ

"Bu muameleyi haketmedim"

Bursaspor'dan Sivasspor'a transfer olan Adem Koçak, yeşil beyazlı kulüpten kırgın ayrıldığını belirterek, "Bana 4 gün önce değil, 1 ay önce söylenmeliydi. Zorunlu olarak aile yapım değişecek. Bu muameleyi hak etmedim" dedi.

"Bu muameleyi haketmedim"

Geçen yıl transfer olduğu Bursaspor'da iyi bir başlangıç yapan ve bu yıl Sivasspor ile 1 yıllık anlaşmaya varan Adem Koçak, DHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Transfer sürecini ve yeşil beyazlı takımda yaşadıklarını anlatan Adem Koçak, geçen hafta cumartesi günü yaptıkları ter idmanının ardından teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın kendisini yanına çağırdı belirtti.

Ertuğrul Sağlam'ın, "Avrupa Kupası'dan elendik. Camia farklı beklentiler içine girdi. Futbolcu almamız gerekiyor. Maliyetin çok yüksek" dediğini belirten Adem Koçak, "Ben de kendisine Bursaspor'da kalmak istediğimi söyledim" dedi.

"KİMİ ARASAK TRANSFERİ BİTİRMİŞTİ"

Ertuğrul Sağlam'ın daha sonra, "Seni oynatmadığım zaman çok üzülüyorum. Kadroya da alamayacağım" dediğini ifade eden Adem Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bekar bir futbolcu değilim. Bir düzenim var. Bursaspor'u ve Bursa'yı çok sevdiğimi, burada bir yaşam kurduğumu, ev aldığımı, çocuğumu okula yazdırdığımı belirtterek eşimle konuşacağını söyledim ve sonrasında da kulüp aramaya başladım. Sezon başında beni isteyen tüm kulüpler, transferi kapatmıştı. Kimi arasak, 'transferi bitirdik' cevabını aldım."

Haberin Devamı

'KALIYORUM' DEYİNCE"

Bu yüzden Bursaspor'da mukavelesinin devam ettiğini, transfer için son güne gelindiği için zorluk yaşadığını anlatan Adem Koçak, daha sonra şöyle konuştu:

"Sonuçta mukavelem vardı. Bir yere gidemeyeceğimi, takım bulamadığımı söyledim. Bana daha önce idmanlara devam edebileceğimi, kapıların her zaman açık olduğunu söylemişlerdi. Takım bulamadığımı söyleyince bu sefer, altyapıya gidersin, günde 3 idman yaptırırız, dediler."

"EDİZ'İN ÖLÜMÜ BENİ ÇOK ETKİLEDİ"

Kendisine haksızlık yapıldığını düşünmesine rağmen altyapıya gitmeye razı olduğunu ifade eden Adem, Eskişehirsporlu Ediz'in ölümünün de kendisini çok etkilediğini vurgularken, şöyle dedi:

"Ediz'in ölümü üzerine, 'Ölümlü dünya' dedim. Futbolu keyif almak için yaptığımı, güzel şeyler yaşamak için yaptığımı, 6 ay neden psikolojimi bozacağımı düşündüm. Kalma kararımı da böylece değiştirmiş oldum."

"SÖZLEŞMEMİ BAKKALDA İMZALAMADIM"

Bursaspor'dan bu şekilde ayrılmayı hak etmediğini söyleyen Adem Koçak, "Bana sürekli aldığım ücretimin yüksek olduğunu söylediler. Ben bu sözleşmeyi bakkalda imzalamadım. Başkanın bu paradan haberi yok muydu? 15 gol atsaydım, daha mı fazla vereceklerdi? Tamam belki yüksek alıyordum ama onların rızasıyla alıyordum" diye konuştu. Adem Koçak, açıklamasına şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"KALBİM KIRIK GİDİYORUM"

"Aile düzenim bozuldu. Ailemi Ankara'ya göndereceğim. Herşey altüst oldu. Evim, çocuğumun okulu, hepsi değişecek. Sıkıntı yaşıyorum ve kalbim kırık gidiyorum. Bana bir ay önce söyleselerdi, Kardeşim seni düşünmüyoruz, deselerdi suç bende derdim. 4 gün kala elimi kolumu bağladılar."

"ZORUMA GİDİYOR"

Futbolda eleştirinin olduğunu da sözlerine Adem Koçak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Form düşüklüğüm vardı. Belki taraftarlar tepki gösterdi. Kötü oynadığım zaman tabii ki eleştirecekler. Ama beni çok yüksek para alıyorum, diye göndermeleri zoruma gitti. Bu sözleşmeyi kendi başıma yapmadım. Bana, (Çabuk gel sana ihtiyacımız var) demişlerdi. Bursa'yı ve Bursaspor'u çok sevmiştim. Böyle ayrılmak istemezdim. Bu camia çok büyük ve taraftarların eşi benzeri yok. Gönül daha güzel ayrılmayı isterdi."

Haberin Devamı

Tüm yaşananların ardından Sivasspor ile görüştüğünü, transferin son gününde de anlaşmayı sağladıklarını açıklayan Adem, "Rıza Çalımbay'la daha önce de çalışmıştım. Son gün tekliflerini kabul ettim" dedi.

DHA

YORUM YAZ