MENÜ

Bu gurur Bursaspor'un

Bursaspor oynadığı müthiş futbolla adım adım zirveye tırmanıyor. Yeşil-Beyazlılar, taraftarını coştururken elde ettiği müthiş istatistiklerle dikkat çekiyor. İşte rakamlarla sezona damga vuran Timsah.

Bu gurur Bursaspor'un

Yaşadığı maddi sıkıntılara rağmen Şenol Güneş yönetiminde, küllerinden doğan Bursaspor, sezona damga vurmaya devam ediyor. Yeşil-Beyazlılar, üst üste aldığı başarılı sonuçlarla taraftarını coştururken ortaya koyduğu pozitif futbolla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanıyor. Transfer döneminde devlerin talip olduğu yıldızları elinde tutmayı başaran Bursaspor, elde ettiği müthiş istatistiklerle de deyim yerindeyse zirveyi titretiyor. İşte rakamlarla zirveye yürüyen Bursaspor:

13: Cardozo, Demba Ba, Sow, Emenike, Burak Yılmaz ve Gekas... Hepsi Avrupa standartlarında kendilerini ispatlamış yıldızlar. Ancak Bursaspor’u sırtlayan Fernandao onların bir adım önünde. Satın alma opsiyonu Timsah’ta olan Brezilyalı golcü, 13 kez fileleri sarstı, krallık yarışında zirveye çıktı.

8: Sadece gol kralı değil, asist kralı da Bursaspor’dan... Volkan Şen, 7 gol 8 asistlik performansıyla sezona damga vuruyor. Bakambu da kupadaki 8 golüyle zirvede.

39: Timsah’ın, İstanbul takımlarına fark attığı bir diğer istatistik ise bu sezon attığı gol sayısı. Lider Beşiktaş 31, Fenerbahçe 30 ve Galatasaray’dan daha fazla skor üreten Bursaspor, tam 39 kez taraftarına gol sevinvci yaşattı.

12.9: Süper Lig’de maç başına 12.9’luk şut ortalamasıyla bu alanda da zirvede bulunan Bursaspor, maç başına 5.9 isabetli şut atarak bu bölümde ikinciliği elde etti.

26: Bir başka dikkat çeken istatistik ise hücum üçlüsünden geldi. Bursaspor’un 3 yıldız ismi Fernandao, Bakambu ve Volkan Şen bu sezon ligde attıkları 26 golle 11 takımın toplam gol sayısını geride bıraktı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ