MENÜ

''Bu gruptan çıkacağız''

Türkiye A Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay, gruptan çıkma sözü verdi.

''Bu gruptan çıkacağız''

Türkiye A Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay, A Milli Basketbol Takımı'nın İtalya yenilgisinin kendilerini üzdüğünü, ancak grupta kalan iki maçı da kazanarak 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası finallerine katılacaklarını söyledi. Erdenay, "İtalya yenilgisine çok üzüldük. 39 dakika önde götürdüğümüz maçı son 1 dakikada 1 sayı ile kaybettik" dedi

Kayseri'de oynanan 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası F Grubu eleme maçında İtalya'ya son 13 saniyede yediği basketlerle 82-83 mağlup olan A Milli Basketbol Takımı THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a döndü.

Başta teknik direktör Tanjeviç olmak üzere ay-yıldızlı takımın, kaldığı Hilton Kayseri Oteli'nden ayrılırken morallerinin bozuk olduğu görüldü. A Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay, İtalya yenilgisini değerlendirirken teknik ve taktiksel bir hata olmadığını, Semih Erden'in üst üste aldığı faullerin rakip oyuncunun tahrikinden kaynaklandığını söyledi. Erdenay, "Ne yazık ki rakibimizin son dakikada attığı şutlar ve turnikelerin tümü yerini buldu. Son saniyelerde üst üste 6 sayı birden yerken, bizim iki şutumuz yerini bulmadı. Bu tamamen şanssızlıktan kaynaklandı. Öyle ki, İtalyan basketbolcuların son iki şutu gerçekten çok zorlama atışlardı, ama isabetli oldu. İtalya'da da konuk ekibi çok zorladık ama böyle talihsiz bir skorla yenildik. 1 dakikada 1 sayıyla maçı kaybettik. Kayseri seyircisine özverili desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Bizi inanılmaz şekilde desteklediler. Her şeye karşın, kendi sahamızdaki ve deplasmandaki Çek ve Portekiz maçlarını kazanarak bu gruptan çıkacağız. Oyuncularımız bize söz verdi. Onlara sonuna kadar güveniyoruz" diye konuştu.

A Milli Basketbol Takımı oyuncuları, Kayseri'den polis eskortu eşliğinde geldikleri Erkilet Hava Limanı'ndan Pegasus Havayolları'nın tarifeli uçağıyla Sabiha Gökçen Havaalanı'na hareket etti.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ