MENÜ

İngiltere'de büyüklerin kabusu: Brighton

Bu sezon Premier Lig'de tarihinin en iyi sezonlarından biri geçiren Brighton & Hove Albion Avrupa kupalarını zorluyor. Oynadığı güzel oyunla futbolseverlerin sempatisini kazanan Brighton aynı zamanda büyük takımların kabusu da oldu.

İngiltere'de büyüklerin kabusu: Brighton

Big six karşısında aldığı flaş skorlarla Avrupa'nın dikkatini çeken Brighton ve Hove Şehri ekibi taraftarlarını da oldukça sevindirdi. İşte Brighton'ın o maçları:

Haberin Devamı

OLD TRAFFORD'DA MUHTEŞEM ZAFER

Premier Lig'de sezonun açılış maçı olan maçta büyük bir şok yaşandı. Manchester United'ın başında Erik ten Hag'ın ilk maçı olan Brighton karşılaşması kırmızı şeytanlar için oldukça tatsız başladı. Brighton 30. ve 39. dakikalarda Pascal Gross'un golleriyle öne geçti. Daha sonra Mac Allister kendi kalesine gol atsa da maçta başka gol olmadı ve Graham Potter yönetimindeki Brighton sezona müthiş bir galibiyet ile başladı.

İngilterede büyüklerin kabusu: Brighton

ANFIELD'DA ALTI GOLLÜ MÜCADELE

Graham Potter'ın Chelsea'nin başına geçmesinin ardından göreve Roberto De Zerbi'yi getiren Brighton yeni menajeri ile ilk maçına zorlu Liverpool deplasmanı ile başladı. 4. ve 17. dakikada Leandro Trossard'ın golleriyle 2-0 öne geçen Brighton devreye Firmino'nun attığı golle 2-1 önde girdi. Liverpool ikinci yarıda 3-2 öne geçmeyi başarsa da son sözü tekrar Trossard söyledi ve Brighton, Anfield deplasmanından yeni menajeri ile 3-3 beraberlikle ayrıldı.

Haberin Devamı

CHELSEA'YE FARK ATTILAR

Sezonun en flaş maçlarından biri olan Chelsea maçı Brighton için özel anlam içeren maçlardan biri oldu. Sezona başladığı ve uzun süredir başında olan, eski menajerleri Graham Potter'ın takımı Chelsea'yi konuk etti ve 4-1 yenerek rakibini sirkülase etti. Golleri Leandro Trossard Pascal Gross atarken Ruben Loftus-Cheek ve Trevoh Chalobah kendi kalesine atarak futbolda az görünen bir olay yaşandı. Chelsea'nin golünü de Kai Havertz attı.

EVİNDE LIVERPOOL'U RAHAT GEÇTİ

Liverpool ile ikinci maçta evinde oynayan Brighton 3-3 biten ilk maçın ardından rakibini bu sefer de 3-0 yenerek net bir skor aldı. İki kez Solly March ağları havalandırırken son golü de Danny Welbeck attı. Liverpool da rakibi karşısında büyük bir şok yaşadı ve ligdeki kötü gidişatını devam ettirdi.

İngilterede büyüklerin kabusu: Brighton

STAMFORD BRIDGE'DE DE KAZANDI

Büyüklerin kabusu olmaya devam eden Brighton bir kez daha Chelsea'yi deplasmanda 2-1 mağlup ederek sağlam yürüyüşünü devam ettirdi. Chelsea'da görevden alınan Graham Potter takımının karşısına bir daha çıkamazken geride bıraktığı takım bir daha mavilileri yenmeye başardı. Chelsea Conor Gallagher'in golüyle öne geçse da Welbeck ve Cesar Enciso'nun golleriye Brighton sahadan galip ayrıldı.

Haberin Devamı

MANCHESTER UNITED'I İKİNCİ MAÇTA DA YENDİ

Sezonun açılışnda Old Trafford'da kırmızı şeytanları 2-1 yenerek rakiplerine mesaj veren Brighton bir kez daha galip gelerek rakibini 1-0 mağlup etmeyi başardı. 90+9'da Alexis Mac Allister'ın penaltıdan attığı golle maçı kazanan Brighton bir kez daha dev rakibini yenmiş oldu. Şampiyonluk yarışında olan ve Arsenal ile Macnchester City ile de maçı olan Brighton şampiyonlukta kritik rolde olurken maçların sonucu merakla başlanıyor.

Egemen Çidar - Fanatik.com.tr

YORUM YAZ