MENÜ

Braithwaite, Barcelona'nın en zengini!

Katalan ekibi Barcelona'ya transferi şaşkınlıkla karşılanan ve EURO 2020'de Danimarka ile yarı final oynayan Martin Braithwaite, haftalık 90 bin Euro ile kulübün en çok kazanan 14. oyuncusu Ancak Lionel Messi'nin serbest kalması sonrası Braithwaite, Barça'nın da en zengini! 30 yaşındaki forvet, 2017'de ABD'de emlak işine girdi ve şu anda serveti de yaklaşık 220 milyon Euro.

Braithwaite, Barcelona'nın en zengini!

İspanya Ligi La Liga'da hücum hattında sıkıntı çeken Barcelona, 2019-20 sezonunun devre arasında Leganes'ten, 18 milyon Euro bonservis bedeliyle Martin Braithwaite'ı kadrosuna katmıştı. Barça'nın, Braithwaite'ı alması, hem espri hem de eleştiri konusu olmuştu. Geride bıraktığımız sezonda 48 maçta 7 gol ve 3 asistle oynayan, EURO 2020'de de Danimarka ile yarı finali gören 30 yaşındaki futbolcu, an itibarıyla Katalan devinin en zengin futbolcusu konumunda yer alıyor.

Haberin Devamı

1500 dairesi varmış

Barça'dan, süresi 4 yıl olan ve biten sözleşmesinden 555 milyon Euro kazanan Lionel Messi, şu anda serbest oyuncu konumunda yer alıyor. İspanyollar'da Braithwaite, 90 bin Euro'luk haftalık kazancıyla Carles Alena ile birlikte takımın en çok kazanan 14. oyuncusu... Ancak Braithwaite'ı milyoner yapan futbol dışı işleri... Amcası Philip Michael ile birlikte ABD'de emlak üzerine (Philadelphia ve New Jersey bölgelerinde 1500 dairesi olduğu konuşuluyor.) yatırımlar yapan tecrübeli futbolcu, 2017'de 800 bin Euro ile işe başladı.

Eşiyle de iş yapıyor

Tecrübeli yıldız, bugüne geldiğimizde ise yatırımlarının karşılığını fazlasıyla aldı. Fransa'da ve Barcelona'da restoranları bulunan Danimarkalı forvetin eşiyle giyim üzerine bir şirketi (Fransa ağırlıklı) de bulunuyor. Forbes Dergisi'nin en zengin sporcular listesine de girmeyi başaran Braithwaite'ın servetinin toplamda yaklaşık 220 milyon Euro civarında olduğu konuşuluyor. (Not: 1 Euro=10.32 TL)

YORUM YAZ