MENÜ

Braga, yıldızlarını Fener'e sakladı!

Ligi ilk 5’te bitirmesi neredeyse kesin olan Braga, önceki akşam Belenenses deplasmanına konuk oldu. Fonseca; Ahmed Hassan, Josue, Rafa Silva, Vukcevic gibi yıldızlarını Fener’i düşünerek yedek bıraktı.

Braga, yıldızlarını Fener'e sakladı!

Perşembe günü Fenerbahçe ile Avrupa Ligi’nde çeyrek final biletini kapmak için kapışacak olan Braga, önceki akşam ligde Belenenses ile karşılaştı. Kırmızı-Beyazlılar’ın ilk 3’e girmesi zor. Avrupa Ligi için gerekli olan 4. ya da 5. sırada bitirmesi de neredeyse kesin gibi.

Teknik direktör Fonseca bu nedenle perşembe gününü düşünerek kaleci Matheus, savunma oyuncusu Baiano, orta sahadaki yıldızlar Vukcevic, Josue, Rafa Silva ve forvet Ahmed Hassan’ı yedek bıraktı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı. İkinci yarıda baskısını artıran Belenenses, 56’da Gonçalo Silva, 61’de Miguel Rosa ve 66. dakikada Tiago Caeiro’nun peş peşe bulduğu gollerle sahadan 3-0 galip ayrıldı.

‘Aklımız Fenerbahçe’deydi’

Yıldızları yedek bırakmak Braga’ya pahalıya mal oldu, Kırmızı-Beyazlılar bu sezonki en farklı yenilgisini aldı. Ancak bu durum futbolcuları pek de üzmedi. Andre Pinto maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Kimse yenilmek istemez. Fakat bu kayıp bizim için çok da önemli değil. Telafi edebiliriz. Perşembe günü Fenerbahçe ile oynayacağımız rövanşın ise telafisi olmayacak. Açık konuşmak gerekirse çoğumuzun aklında Fenerbahçe mücadelesi vardı” diye konuştu.

Braga’da iki eksik var

Portekiz ekibinde rövanş mücadelesi öncesinde önemli eksikler bulunuyor. Kadıköy’de oynanan ilk mücadelede Braga’nın en iyilerinden biri olan orta saha oyuncusu Luiz Carlos, sarı kart cezası nedeniyle perşembe günü forma giyemeyecek. 31 yaşındaki futbolcunun yerine Filipe Augusto’nun görev yapması bekleniyor. Kırmızı-Beyazlılar’da ayrıca Brezilyalı forvet Crislan’ın sakatlığı bulunuyor. 24 yaşındaki oyuncu, Fenerbahçe önünde büyük ihtimalle forma giyemeyecek.

'Birlikte daha güçlüyüz'

Portekiz ekibi, perşembe günkü rövanşa ‘tarihi maç’ gözüyle bakıyor. Bu kritik mücadele öncesi de hem kulübün internet sitesinden hem de sosyal medyadan taraftara çağrı üstüne çağrı yapılıyor. İnternet sitesinde yer alan çağrıda, “Braga, bir başka tarihi mücadeleye çıkıyor. İlk maçtaki sonucun ardından stadı doldurmanız çok önemli. Savaşçılarımızı (futbolcular) terlerinin son damlasına kadar mücadele etmeleri için cesaretlendirin. Braga’nın önemli savaşına siz de tanıklık edin. Birlikte daha güçlüyüz” ifadeleri kullanıldı.

Fonseca: Tura inanıyorum

Braga Teknik Direktörü Paulo Fonseca, Belenenses karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada hem 3-0’lık yenilgiyi değerlendirdi hem de Fenerbahçe maçı hakkında konuştu. Fonseca, “Zorlu bir mücadele olacağını söylemiştim. İlk yarıda iki takım da dengeli oynadı. İkinci yarıda 10 dakikada 3 gol yedik. Bunların 2’si duran toptan geldi ve bu bizim için normal bir durum değil” ifadelerini kullandı. Portekizli teknik adam, perşembe günü oynayacakları rövanş için ise, “3-0’lık yenilgi, kesinlikle bizi Fenerbahçe maçında etkilemeyecek. Ancak muhteşem bir takıma karşı oynayacağız ve bu, kolay olmayacak. Yine de oyuncularıma güveniyorum. Takımımdan sadece tura inanmalarını istiyorum” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ