MENÜ

Borussia Dortmund’un Nuri Şahin planı ortaya çıktı!

Antalyaspor’dan ayrılıp hayali olan Borussia Dortmund’a yardımcı antrenör olarak imza atan Nuri Şahin, kendisini bir anda farklı bir konumda bulabilir. İşte detaylar…

Almanya Bundesliga ekibi Werder Bremen ile 19 Ağustos 2020 tarihinde yollarını ayırdıktan sonra Antalyaspor'a imza atan Nuri Şahin, futbola başladığı ve hayalini kurduğu Alman devi Borussia Dortmund'a transfer oldu. Alman ekibinde antrenör olarak görev alacak olan 35 yaşındaki genç teknik adam 4,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

817 GÜNDE 92 MAÇ

Antalyaspor'dan ayrılarak Borussia Dortmund'a giden Nuri Şahin, 5 yıllık sözleşme imzaladığı Akdeniz ekibi Antalyaspor'un başında 817 gün kaldı. Şahin, 2021-22 sezonunun 9'uncu haftasıyla futbol sorumlusu olarak görev aldığı Antalyaspor'un başında Süper Lig'de 81 maça çıkarken 30 galibiyet, 23 beraberlik ve 28 yenilgi ile maç başına 1,40 puan ortalaması yakaladı.

Borussia Dortmund’un Nuri Şahin planı ortaya çıktı

Nuri Şahin'in takımı 81 maçta rakiplerine 112 gol atma başarısı yakalarken, kalesinde ise 107 gole engel olamadı. Türkiye Kupası maçlarında da kenarda olan genç teknik adam, 10 maçta 8 galibiyet ve 2 yenilgi elde etti. Nuri Şahin, bu maçlarda bir kez çeyrek finale yükselme başarısı gösterirken 2,40 puan ortalaması yakaladı. Şahin, Katar'da oynanan 2021-22 sezonun TFF Süper Kupa karşılaşmasında takımın başında yer alırken, kupayı penaltı atışlarında Beşiktaş'a karşı kaybetti.

Haberin Devamı

İŞTE DORTMUND GERÇEKLERİ!

Alman basını, Dortmund yetkilileri ve Nuri Şahin'in uzun süredir görüşme gerçekleştirdiğini ve yapılan görüşmelerin dün sonuç verdiğini yazdı. Bild'de yer alan habere göre Nuri Şahin, Sven Bender ile Edin Terzic'in yardımcılığına getirilirken özellikle Nuri Şahin'in Terzic'i tehdit eder bir pozisyonda olabileceği öne sürüldü.

Borussia Dortmund’un Nuri Şahin planı ortaya çıktı

Bild'in haberine göre Borussia Dortmund, ligin ikinci yarısında da istikrarsız bir görüntü çizerse Terzic'in gölge yardımcısı konumunda bulunan Nuri Şahin'in teknik direktörlük pozisyonuna getirilebilir. Haberde "Başkan Watzke, Dortmund'un sezonun ikinci yarısında baş antrenör Terzic yönetiminde ligde tökezlemeye devam etmesi halinde Nuri Şahin veya Sven Bender ile yeni bir başlangıca imza atabilir." denildi.

Borussia Dortmund’un Nuri Şahin planı ortaya çıktı

YORUM YAZ