MENÜ

Borussia Dortmund ayrılığı resmen açıkladı! İşte Roman Bürki'ni yeni adresi

Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund, ismi ara transfer döneminde Galatasaray ile anılan tecrübeli file bekçisi Roman Bürki'nin sezon sonunda MLS ekiplerinden St. Louis City'ye transfer olacağını duyurdu. Roman Bürki, yeni takımında 3 yıllık sözleşmeye imza attı.

Borussia Dortmund ayrılığı resmen açıkladı! İşte Roman Bürki'ni yeni adresi

Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund, tecrübeli file bekçisi Roman Bürki'nin sezon sonunda MLS ekiplerinden St. Louis City'ye transfer olacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Kulüpten yapılan açıklamada Roman Bürki'nin sezon sonunda Borussia Dortmund'dan ayrılacağı ve MLS ekiplerinden St. Louis City'ye transfer olacağı duyuruldu. 31 yaşındaki kalecinin 30 Haziran 2023'e kadar geçerli olan sözleşmesinin ise bu sezonun bitiminden hemen sonra feshedileceği belirtildi.

Ayrılığın duyurulması sonrası Bürki şu açıklamaları yaptı: "Toplam yedi yıl boyunca bu büyük kulüpte oynamak benim için bir onurdu. Sadece 2017 ve 2021'deki kupa zaferlerini değil, birlikte yaşadığımız tüm güzel ve zor zamanları her zaman hatırlayacağım. “Son yıllarda ABD'de özel olarak çok zaman geçirdim, ABD sporlarının büyük bir hayranıyım ve gerçekten bir şeyler geliştirmeye yardımcı olabilmek için St. Louis'de olmayı dört gözle bekliyorum."

Haberin Devamı

İsmi Galatasaray ile anılmıştı

2015 yılından bu yana Dortmund forması giyen 31 yaşındaki İşviçreli file bekçisinin ismi ara transfer döneminde Galatasaray ile de anılmıştı.

St. Louis City transferi açıkladı

Borussia Dortmund'un açıklamasında kısa bir süre sonra St. Louis City, sezon sonunda takıma katılacak olan Roman Bürki'nin transferini resmen duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada transferin finansal şartları açıklanmazken, tecrübeli file bekçisi ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı duyuruldu.

Borussia Dortmund ayrılığı resmen açıkladı İşte Roman Bürkini yeni adresi

YORUM YAZ