MENÜ

Tyson Fury'den Ukrayna'da ülkesini koruyan meslektaşlarına övgü

Dünya boksunun en önemli isimlerinden İngiliz Tyson Fury; Rusya saldırısı altındaki ülkelerinde direniş mücadelelerini sürdüren meslektaşları Oleksandr Usyk, Vasiliy Lomachenko, Wladimir Klitschko ve Vitali Klitschko için övgü dolu ifadeler kullanırken savaşa İngiltere veya Amerika Birleşik Devletleri'nin dahil olması ülkesini savunmak adına orduya ilk katılacak insanlardan olduğunu da belirtti.

Tyson Fury'den Ukrayna'da ülkesini koruyan meslektaşlarına övgü

Tyson Fury'nin Dillian Whyte ile planlanan karşılaşması İngiltere'de en büyük ağırsıklet gösterilerinden biri olacak. Ağırsıklet boks dünyası, son dönemlerde önemli bir kayıp yaşıyor çünkü Oleksandr Usyk, Rusya saldırısı altındaki ülkesi Ukrayna'yı koruma göreviyle mücadele ediyor.

Haberin Devamı

IBF, WBA ve WBO dünya şampiyonu Oleksandry Usyk'in bahar aylarını Anthony Joshua karşılaşmasının rövanşına hazırlanmak adına geçirmesi beklenirken şimdi çok daha önemli bir görevle ülkesini savunuyor. Usyk'in yanı sıra Vasiliy Lomachenko, Wladimir Klitschko ve Vitali Klitschko da ülkelerinin direniş mücadelesinde değerli bir görev üstlenmiş durumdalar.

İngiliz basınında inews'te yer alan habere göre Tyson Fury'den meslektaşlarının bu davranışlarına büyük övgü geldi. Yaptıkları şeyin 'harika' olduğunu belirten Fury, "İngiltere veya Amerika Birleşik Devletleri dahil olursa mücadeleye ilk katılanlardan olacağım. Bunun için ilk sırada olacağım. Babam da yapacak. Savunmak için hepimizin yapacağı şey olacak. O ülkenin bir parçasıysanız, o ülkede yaşıyorsanız onu savunun. Kadınını sev, ülken için savaş. Ben de bunu söylüyorum" dedi.

YORUM YAZ