MENÜ

Boksta 5 final 5 bronz

U22 Avrupa Boks Şampiyonası'nda dün 10 sporcumuz final biletini kapmak için ringe çıktı. Erivan Baruk, Hatice Akbaş, Gizem Özer, Kerem Özen ve Samet Gümüş rakiplerini yenerek yoluna devam etti.

Boksta 5 final 5 bronz

Hırvatistan'da devam eden U22 Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türkiye kadınlarda 4, erkeklerde 6 olmak üzere 10 sporcuyla yarı finale çıkma başarısı göstermiş ve kürsüyü garantilemişti. Dünkü yarışlarda da yarı final heyecanı yaşandı. Sabah seansında kadınlarda finale çıkan isimler belli oldu. 48kg'da Erivan Baruk, İtalyan rakibi Erika Prisciandaro'yu, 52kg'da Hatice Akbaş, Macar rakibi Hajnalka Sipos'u ve 63.5kg'da Gizem Özer de Finlandiyalı rakibi Naiimo Bulhan'ı ezici bir üstünlükle mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Haberin Devamı

5 sporcumuz Avrupa 3.'sü

Kadınlarda 60kg'daki Gizem En Rumen rakibi Loreadana-Andreca Marin'e yenilerek bronz madalyanın sahibi oldu. Akşam seansında yapılan erkekler yarı finalinde ise Türkiye 2 final başarısı yakaladı. Büyükler Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan 63.5kg'daki Kerem Özmen, Gürcü rakibi Lasha Gagnidze'yi rahat bir şekilde devirerek final başarısı yakaladı. Aynı başarıyı gösteren bir diğer boksörümüz ise 54kg'da ringe çıkan Samet Gümüş oldu. Milli sporcu, İrlandalı rakibi Jamas Dylan Eagleson'ı yıktı. 51kg'da Mehmethan Çınar, Azeri rakibi Nijat Huseyinov'a, 48kg'da Nurullah Oyan Gürcü rakibi Luka Kublashvili'ye, 57kg'da Tahir Taha Akkoyun, Ermeni rakibi Ruslan Slikyan'a ve 92kg'da Emir Büyükdağ İrlandalı Jack Micheal Marley'e kaybetti, Avrupa 3'sü oldu.

YORUM YAZ