MENÜ

Avrupa Oyunları'nın son gününde çifte altın

Polonya'daki Avrupa Oyunları'nın son gününde boksta Buse Naz Çakıroğlu ve kick boksta Emine Arslan'la tüm Türkiye büyük bir sevinç yaşadı. Buse Naz, Fransız Lkhadiri'yi, Emine de İtalyan Perona'yı mağlup ederek altın madalyaya uzandılar.

Avrupa Oyunları'nın son gününde çifte altın

Üçüncü Avrupa Oyunları'nın son gününde çifte altın mutluluğu yaşadık. Polonya'da düzenlenen oyunların boks branşında kadınlar 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, altın madalya kazandı. Final müsabakasında Fransız rakibi Wassila Lkhadiri'yi yenen Buse Naz, zirveyi kimseye bırakmadı. Başarılı sporcumuz, rakibini bütün rauntlarda yendi. Olimpiyat ikinciliği, dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Buse Naz, 2019'dan sonra bir kez daha Avrupa Oyunları'nda altın madalya elde ederek İstiklal Marşı'nı okuttu. Türkiye, boksta 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak toplamda 6 madalya elde etti ve 6 Milli boksör 2024 Paris Olimpiyat Oyunları kotası aldı.

Haberin Devamı

Avrupa Oyunlarının son gününde çifte altın

TOPLAMDA 38 MADALYAYA ULAŞTIK

Kick boks branşında Emine Arslan, kadınlar full contact 52 kiloda şampiyonluğa ulaştı. Krakow'daki Myslenice Arena'da gerçekleşen kick boks finallerinde Emine, İtalyan rakibi Nicole Perona'yı 3-0'la geçti. Türkiye, kickboks branşında organizasyonu 1 altın, 3 bronz madalyayla tamamladı. Oyunlarda daha önce 9 gümüş ve 20 bronzu bulunan Türkiye, bu sonuçların ardından altın madalya sayısını 9'a yükseltti.

BAKAN BAK'TAN TEBRİK MESAJLARI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Avrupa Oyunları'nda madalya kazanan sporcularımızı kutladı. Sosyal medya hesabından ilk mesajında Bakan Bak, "Emine Arslan Avrupa Oyunları Şampiyonu! 3. Avrupa Oyunları'nda kick boks full contact kadınlar 52 kiloda altın madalya kazanan milli sporcumuzu kutluyorum" ifadelerini kullandı. Daha sonraki mesajında ise Bak, "Sporcularımız göğsümüzü kabartmaya devam ediyor! Buse Naz Çakıroğlu Avrupa Oyunları Şampiyonu!" diye yazdı.

YORUM YAZ