MENÜ

Avrupa Oyunları'nda üç boksörümüz finalde!

3. Avrupa Oyunları'nda boksta kadınlarda son Olimpiyat Şampiyonu Busenaz Sürmeneli ve erkeklerde Samet Gümüş, yarı finalde rakiplerini yenerek finale kaldılar. Buse Naz Çakıroğlu da 50 kiloda rakibini mağlup ederek finale yükselmeyi başardı. Hatice Akbaş ve Gizem Özer ise rakiplerine elenerek, bronz madalya aldılar.

Avrupa Oyunları'nda üç boksörümüz finalde!

Polonya'da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nda boks branşında sporcularımız, Nowy Targ şehrindeki Nowy Targ Arena'da gerçekleşen karşılaşmalarda aldıkları sonuçlarla yüzümüzü güldürdü. Kadınlarda son Olimpiyat Şampiyonu sporcumuz Busenaz Sürmeneli ve erkeklerde Samet Gümüş, finale kalmayı başardılar. 2024 Paris kotasını bundan önce garantileyen Busenaz, yarı finalde Büyük Britanya'dan Rosie Joy Eccles'le karşılaştı. İlk iki raundu geride bitiren şampiyon boksör, son raunttaki performansıyla adını finale yazdırdı. Busenaz Sürmeneli finalde Belçikalı rakibi Oshin Derieuw'la bugün 19.30'da karşılaşacak.

Haberin Devamı

Avrupa Oyunlarında üç boksörümüz finalde

Erkeklerde Samet Gümüş finale kalarak 2024 Paris Olimpiyat Oyunları kotası aldı. Erkekler 51 kiloda Samet Gümüş, İtalyan Federico Emilio Serra'yı yenerek adını finale yazdırdı.

Avrupa Oyunlarında üç boksörümüz finalde

BİR FİNAL DE BUSE NAZ ÇAKIROĞLU'NDAN

Avrupa Oyunları'nda kadınlar boks 50 kiloda milli sporcumuz Buse Naz Çakıroğlu, İtalyan rakibi Giordana Sorrentino'yu rahat bir şekilde geçerek adını finale yazdırdı.

OKÇULUKTA EMİRCAN'DAN BRONZ

Samet'in bu başarısı, kendisine 2024 Paris'in biletini de getirdi. Milli sporcumuz, bugün Fransız sporcu Billal Bennama'yla 19.45'te şampiyonluk için karşı karşıya gelecek. 54 kiloda Hatice Akbaş yarı finalde Romanya'dan Lenuta Lacramioara Perijoc'a, 60 kiloda ise Gizem Özer, Sırbistan'dan Natalia Shardrina'ya elenerek bronz madalya ile organizasyonu tamamladılar.

Haberin Devamı

Avrupa Oyunlarında üç boksörümüz finalde

Bu arada önceki gün Avrupa Oyunları’nda okçuluk bireysel erkekler makaralı yayda ülkemizi temsil eden Emircan Haney, bronz madalya maçında Polonyalı rakibi Lukasz Pryzblyski’yi 149-146 yenerek madalyanın sahibi oldu.

RECEP MEN YARI FİNALDE!

Avrupa Oyunları erkekler kickboks -79 kilo mücadelelerinde sporcumuz Recep Men, Polonyalı rakibini 3-0 yenerek yarı finale çıktı ve madalyayı garantiledi.

BAKAN AŞKIN BAK'TAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Polonya’da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları’nın 10. gününde madalya kazanan sporcuları tebrik etti.

YORUM YAZ