MENÜ

Avni Yıldırım'a Olimpiyat teklifi!

Boks Federsyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, üç kemer sahibi profesyonel boksörümüz Avni Yıldırım'a ülkemizi 2016 Rio Olimpiyatları'nda temsil etmek için teklifte bulundu.

Avni Yıldırım'a Olimpiyat teklifi!

Ringlerde ülkemizi son aylarda başarıyla temsil eden Avni Yıldırım'a Olimpiyatlar'da mücadele etmesi için teklif geldi. Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç aracılığıyla yapılan teklife göre Yıldırım'ın 91 kiloda Türkiye'yi temsil etmesi isteniyor.

Boksta çıkan yeni kurala göre, profesyonel olan sporculara da Olimpiyatlar'da ülkelerini temsil etme hakkı tanındı. Bu nedenle Türkiye Boks Federsyonu yetkilileri harekete geçti ve son dönemin flaş ismi Avni Yıldırım'ı ikna etmek için harekete geçti...

Avni ile temasa geçen federasyon yetkilileri konunun hassas olduğunu ve başarılı sporcunun bu teklife bir an önce cevap vermesini istedi. Genç boksör ise teklif karşısında gururlandığını ancak Dünya Şampiyonluğu ve Altın Kemer yolculuğunda çok yoğun bir programlarının olduğunu belirterek son kararı menaceri ve antrenörü Ahmet Öner'in vereceğini dile getirdi.

Daha önce Sinan Şamil Sam ve Selçuk Aydın gibi başarılı sporcuların temsilciliğini yapan Dünyaca ünlü menacer Ahmet Öner de teklife şaşırmadığını söylerken "Avni Yıldırım'ın popülaritesi artık sınırları aştı. Dünya Boks Arenası'nda Avni Yıldırım'ı herkes tanıyor... Avni amatör boksu bırakıp profesyonelliği seçerken çok kişi ona inanmamıştı. Ama ben ona hem inandım hem de güvendim. O da beni mahçup etmediği için çok mutlu ve gururluyum. Biz büyük bir hedef için birlikte yola çıktık; Dünya Şampiyonu olmak ve Altın Kemer'i ilk kez Türkiye'ye getirmek. Şu an çok iyi durumdayız ve emin adımlarla hedefimize birlikte yürüyoruz. Avni 10 maçını da kazandı ve namağlup ünvanını sürdürüyor. 20 Ağustos'ta ABD'de yine çok kritik bir maçımız var. Yakında da zaten bu mücadele için çalışmalara başlayacağız. Bu nedenle Avni'nin Olimpiyatlar'a katılması çok zor. Teklif karşısında tabii ki gururlandık ancak Dünya Şampiyonluğu yolunda da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

WBC hafif sıklette mücadele eden Avni Yıldırım bilindiği gibi 1 yıl içinde üst üste aldığı müthiş galibiyetlerle Dünya klasmanında 9'uncu sıraya yükselmişti. Yıldırım, geçtiğimiz cuma günü Almanya'nın başkenti Berlin'de güçlü rakibi Brezilyalı Jackson Junior'u ikinci rauntta teknik nakavtla geçerek profesyonel kariyerindeki 10'uncu maçını da kazanmayı başarmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ