MENÜ

BlackBerry'de büyük revizyon!

Yaklaşık 200 çalışanını işten çıkardığını doğrulayan firma bir yeniden yapılanma sürecinde...

BlackBerry'de büyük revizyon!

BlackBerry son dönemde akıllı telefon alanında yaptığı atılımlara rağmen zor günleri tam anlamıyla geride bırakmış değil. MobilSyrup'ta konuyla ilgili yayınlanan haberde firmanın çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre Kanada'danın Ontario eyaletine bağlı Waterloo şehrindeki genel merkezinden yaklaşık 1000 çalışanıyla yollarını ayırdığı belirtiliyor. İşine son verilen çalışanların büyük bir kısmının ise BlackBerry 10 ve firmanın cihaz biriminin ardında yer alan ekip olduğu söyleniyor.

Haberin Devamı

Firma, daha sonra konuyla ilgili The Verge'e yaptığı bir açıklamada yukarıda belirtilen rakamda bir düzeltmeye giderek Kanada ve Florida'daki merkezlerinde işine son verilen çalışan sayısının 200 civarında olduğunu duyurdu.

Yapılan resmi açıklamada bir tür revizyon planı gerçekleştirdiklerini belirten firma yetkilileri, "sahip oldukları küresel işgücünü daha etkin bir biçimde yönetmeyi hedeflediklerini" açıkladı. Bu doğrultuda büyüme fırsatlarından yararlanmak adına yeni yollar bulmaya çalıştığını ifade eden firma, bütün birimlerinde sürdürülebilir bir kârlılık amaçlıyor. Firma adına yapılan açıklamada ayrıca şirketten ayrılan çalışanlara da; BlackBerry'ye gösterdikleri bağlılık ve yaptıkları katkılar için müteşekkir olunduğu ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Firmanın yakın bir gelecekte BlackBerry 10 işletim sistemini de arka plana atacağını biliyoruz. Diğer yandan, Priv'in BlackBerry için beklediği sıçramayı sağlayıp sağlayamayacağı da oldukça şüpheli. Yine de bu noktada firmanın "büyüme fırsatları"yla kastettiği şeyin aslında Android platformu olduğunu tahmin etmek de zor değil.



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ