MENÜ

Bizim Takım kalan maçları yorumladı: Puan puana bitebilir

'Bizim Takım', kalan maçları tek tek yorumladı ve sezon sonu için 3 takımın tahmini puanlarını çıkarttı

Bizim Takım kalan maçları yorumladı: Puan puana bitebilir

Soru:

Haberin Devamı

ZAFER BÜYÜKAVCI: Başakşehir, Galatasaray ve Beşiktaş’ın kalan maçlarını yorumlayarak, lig bitimi için tahmini bir puan cetveli oluşturabilir misiniz?

Mehmet Demirkol

Başakşehir: Göztepe maçında sorun yaşamazlar. Göztepe’nin daha gergin olması, şansları. Sivas’ın merkezi kapatan iyi savunma ve kontratak gücünü aşıp aşamayacakları, zirve yarışında en belirleyici sorular. Kazanırlarsa, derbi sonucuna göre büyük yol alabilirler. Ankaragücü’nde Boyd ve Orgill için ideal oyun olacak. Başakşehir için içeride oynamak isteyecekleri en zor ekiplerden biri. Başakşehir için iyi senaryo, Beşiktaş maçındaki gibi bir başlangıç ve yüksek yüzdeyle gol bulmak. Maçın gerginliğini idare etmek Arda, Emre için zor olabilir. Psikoloji ve hakem performansının etkili olacağı bir oyun olur. Galatasaray bu maça kayıpsız gelirse kaybetmez. Alanya hedefsiz kalmazsa Başakşehir için sorun olabilir. Kalırsa kolay sonuç alırlar.

Haberin Devamı

Galatasaray: Konya sezon başından çok geride. 10 maçtır kazanamayan bir takımın Galatasaray’ı yenmesi zor ihtimal. Galatasaray geçen sene Beşiktaş’ı yenerken Güneş konsantrasyondan uzaktı. Bu sefer herkesin kafası rahat. Galatasaray’ın Konya maçında oynayacağı oyunun seviyesi bu oyunun kaderini belirler. Eski oyuna dönerlerse bu maçı bir şekilde alırlar. Ama oyun 3 hafta önceki Malatya maçı seviyesine çıkamazsa hem maçı hem şampiyonluğu kaybederler. Rize’ye kadar kayıpsız gelirlerse, Rize önünde sorun yaşamazlar. Sivas, zor deplasman. Ve yine Galatasaray’ın buraya ne durumda geleceği önemli. Yani aslında kilit Beşiktaş karşısında ne yapacakları. O maçı kazanırlarsa bu zor maçlar kolaya döner.

Beşiktaş: Beşiktaş açısından belirleyici tek nokta sol bekte kimin oynayacağı. Ankaragücü özel bir kontra takımı ama Fener karşısında beraberliğe rağmen oyunu hiç alamadıklarını unutmamak lazım. Beşiktaş, Adriano veya Caner’in takıma katılmasıyla istediğini alır. Beşiktaş’ın Alanyaspor’un güçlü oyun merkezini donduracak oyunu var. Trabzonspor, Beşiktaş adına belirleyici maç. Bu maç olmasa zaten, Galatasaray’la aynı şansları olduğunu söylerdim. Nwakaeme, Abdülkadir, Hugo hiç yokken gol bulabilen bir ekip. Eğer bu ivmeyle devam ederlerse sorunlar azalır ama iş terse dönerse Burak’tan da istenen alınamayabilir. Günün psikolojisi ve puan durumu belirleyici olacak. Kasımpaşa... İş buraya kalırsa sorun olmaz.

Haberin Devamı

Cem Dizdar

Başakşehir: Ligin en savurgan takımı olan Göztepe’yi rahat geçerler. Sivas deplasmanında da öyle. Zorlansalar bile kazanırlar. Disiplinli bir takım olan Ankaragücü karşısında oyunun bazı bölümlerinde sıkıntı yaşasalar bile kazanırlar. Başakşehir 3 maçı 9 puan ile bitirebilecek bir takım. Bu olursa, stresi Galatasaray’a yıkarlar. Kaldı ki, büyük maçları da iyi oynuyorlar. Beşiktaş maçını kaybettiler ama ilk devre kazanacak kadar pozisyon buldular ve son dakikada puan bile alıyorlardı. Yok, bu üç maçtan birini kaybeder ya da berabere kalırlarsa o moralle Galatasaray deplasmanında şanslarının olmayacağını tahmin etmek zor değil. Oraya en az 3 puan farkla gitmeliler ki, bu bile yetmeyebilir. Son Alanya maçı ise işler yolunda giderse ‘kutlama’ olur.

Haberin Devamı

Galatasaray: Konya zor deplasman. Kocaman takımları kazanmak için öncelikle ceza sahalarının önüne yığılıp geçirgenliği her daim düşük tutmayı hedefler. Son ana kadar zihinsel ve bedensel olarak diri kalmanın önemli olduğu bir maç Galatasaray için. Bir şekilde kazanırlar. En kritik maçları, içerideki Beşiktaş derbisi. Oradaki puan ve performans ligdeki seyirlerini de belirleyecek. Kazanmak zorundalar ama daha yakın ihtimal beraberlik gibi duruyor. Ardından Rize deplasmanı ve ligin düğüm maçı görünen Başakşehir. İlkinde beraberlik, ikincisinde ise o haftaya kadar süregidecek gidişata bağlı olarak galibiyet öngörüyorum. Bu maçı puan farkı nasıl olursa olsun kazanmak isteyecek ve kazanacaklardır. Son Sivas maçını da aynı biçimde.

Beşiktaş: Beşiktaş, daha derli toplu oynamaya başladıysa da halâ bireysel performanslar temel belirleyici olarak görünüyor. Bu nedenle Ankaragücü maçı zor ama taraftar önünde olunacağı için kazanılır nitelikte. Onların kritik eşiği de Galatasaray maçı. Bu maçı öyle ya da böyle kaybetmemek üzerine kurulu bir stratejiyle oynayacaklardır. Çünkü fikstürleri Galatasaray’a göre daha düşük yoğunluklu maçlardan oluşuyor. İçerideki Alanya maçı kazanılır nitelikte bir maç. Trabzon maçı ise iki ihtimalli görünüyor. Kazanarak dönerlerse ikincilik şansı sürüyor olacak. Son haftadaki Kasımpaşa maçı için hanelerine üç puan yazıyorum.

Haberin Devamı

Deniz Çoban

Başakşehir: Göztepe’de inanılmaz bir düşüş var. Başakşehir’in fikstüründeki en rahat maç. Sivas deplasmanı kolay olmayacak. Beşiktaş’ın bu hafta duran topla gelen golle zorlukla kazandığı bir deplasman... Başakşehir puan bırakabilir. Ankaragücü’nün bu maçın oynanacağı hafta itibariyle içinde bulunduğu durum da bu maçın taktikleri açısından belirleyici olacaktır. Her ne olursa olsun şampiyonluk yolunda ilerleyen Başakşehir bu maçta puan bırakmaz. Öncesinde beklenmedik skorlar yaşanmazsa ‘zurnanın zırt dediği yer’ derbi olacak. Belki de bu maçı alan şampiyon olacak. Ben bu maçta galibiyete yakın tarafı Galatasaray olarak görüyorum. Alanya, Başakşehir için bir şampiyonluk maçı olacaksa, tartışmasız Başakşehir kazanır.

Galatasaray: Konya 10 haftadır kazanamıyor. Şampiyonluk favorisi Galatasaray’ın en rahat deplasmanı. Beşiktaş maçı ciddi bir dönüm noktası... Bu maçın sonucuna etki edecek; hakemden tutun da seyirci, kamuoyu gücüne kadar birçok faktör var. Akla yatkın sonuç, beraberlik. Rize, en zor deplasmanları. Burada kaybedilecek puan şampiyonluğa mal olur. Galatasaray’ın kazanmaktan başka çaresi yok. Başakşehir ile son düzlükte oynanacak bu maçın şampiyonu belirleyecek maç olması muhtemel... Galatasaray ağır basıyor. Sivas deplasmanları her zaman zordur ama şampiyonluk bu maçtan alınacak 3 puana kaldığında favori Galatasaray olur.

Beşiktaş: Beşiktaş, en azından Şampiyonlar Ligi bileti alabilmek için Ankaragücü’nü yenecektir. Galatasaray derbisinde akla en yatkın sonuç, beraberlik. Alanyaspor, Sergen Yalçın’la tamamen başka bir takım oldu. Fakat Vodafone Park’ta Alanya’nın şansı yok. Trabzon maçı ligin o zamanki puan durumuna göre beklediğimizin dışında anlam yüklenecek bir maç da olabilir. Beraberlik ihtimali zayıf. Beşiktaş’ın mutlak galibiyete ihtiyacı olursa, kazanır. Kasımpaşa maçı Beşiktaş açısından final anlamı taşırsa, kazanır.

Ali Ece

Başakşehir: Göztepe, Süper Lig’e yükseldiğinden beri en kötü form sürecinde. Başakşehir zorlansa bile kazanır. Sivas, ilk maçta Başakşehir’i yenmişti. Lakin o dönemdeki en etkili oyuncusu Robinho artık Başakşehir’de! Yine de zor deplasman. Sivas kapanıp kontraya yattı mı ancak Burak’ın frikiği gibi golle kazanabilirsin. Sadece Orgill ve Boyd değil, onların etrafında yepyeni bir takım oluşturdu Ankaragücü. Yine de küme düşme tehlikesini tamamen atlatmak için bu maçtan puan almak zorundalar. Galatasaray, taktiksel açıdan zorlansa bile stat atmosferi ve taraftar faktörüyle kazanır. Sergen Yalçın, Alanyaspor’a ofansif anlamda çok etkili bir oyun oynatıyor. Ancak Merih’in gidişi sonrası savunmada Visca’nın affetmeyeceği tarzda hatalar yapabiliyorlar.

Galatasaray: Beşiktaş maçı, son yılların en çekişmeli, en zevk veren derbisi olmaya aday. Lakin hafta içi yükselebilecek gerilim, maçın önüne geçebilir de. İki ekibin formda bölgeleri tam tersi. Beşiktaş sol bek sorunu yaşıyor, Medel yetmedi, Necip de devşirildi. Galatasaray’da ise Yuto yokken Linnes harika oynadı. Diagne toparlanıyor ama Burak’ın maç koparan golcülük seviyesinde değil. Dorukhan-Atiba-Llajiç birbirini çok iyi tamamlayan bir merkez 3’lü. Galatasaray’da Belhanda dışında performansı zirve yapmış oyuncu yok. Fernando ve Ndiaye dalgalı performans sergiliyorlar. Beşiktaş’ta Lens düzelmedi. Galatasaray’da Feghouli takımını taşıyor. Kalede de Muslera ile Karius arasında büyük istikrar farkı var.

Beşiktaş: Ankaragücü gol atar büyük ihtimal Boyd’un kanadından gelişen bir atakta ama Fener maçındakinin yarısı kadar bile pozisyon verirlerse Beşiktaş kazanacağı kadar gol atar. Alanya maçı öncesi “Sergen, Beşiktaş efsanesi zaten” diye algı operasyonları yapılır. Sergen buna karşın Beşiktaş’ı yenmek için teknik direktörlük adına her şeyi yapar. Beşiktaş’ın şampiyonluk iddiası devam ediyor olursa kazanır. Maçı izlemeyip sadece skorunu öğrenenler “Sergen, Beşiktaş efsanesi zaten” algı operasyonuna devam eder! Trabzon deplasmanı çok zor maç. Trabzonspor’da tam da Beşiktaş’ın takım savunmasından istifade edebilecek ideal oyuncular var. Beşiktaş şampiyon da olsa üçüncü de olsa Kasımpaşa’yı yenerek taraftarından özür diler

YORUM YAZ