MENÜ

Bizi seçti!

Türkiye'nin de peşinde olduğu ilkay Gündoğan'la ilgili Almanya'nın hocası Löw, FANATiK'e konuştu. Panzerler'in teknik direktörü, “Kendisi çok yetenekli ve iyi bir futbolcu. Onunla yakın zamanda bir görüşmemiz oldu. Tercihini Almanya'dan yana kullanacağını şimdiden söyleyebilirim” dedi.

Bizi seçti!

Almanya’da Nürnberg forması giyen Türk kökenli oyuncu İlkay Gündoğan’ı, bir süredir A Milli Takımımız’ın teknik direktörü Guus Hiddink yakından takip ediyordu. Henüz A milli tercihini yapmayan İlkay’ı ikna etmeye çalışan ve maçını izleyerek kendisiyle birebir de görüşen Hollandalı hocanın planlarının suya düştüğünü, Almanya Milli Takım teknik direktörü Joachim Löw açıkladı. FANATİK’e konuşan Löw, “Biz zaten bir süredir 16-18 yaş grubunu çok yakından takip ediyorduk. Şu an 20 yaşında olan İlkay da, listemizde öne çıkan isimler arasında yer alıyordu. Kendisi çok yetenekli bir oyuncu. İlkay’la görüştüm ve milli takım tercihini de Almanya’dan yana kullanacağını biliyorum. Tabii bunu yaparken, kendisine bir zorlamamız olmadığının da altını çizmeliyim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bild: Dortmund’la anlaştı

Bu arada ülkenin önde gelen gazetelerinden Bild, Bundesliga’da Nuri Şahin’in formasını giydiği lider Borussia Dortmund’un, İlkay için kulübüyle anlaşmaya vardığını yazdı. Haberde, “Dortmund orta saha oyuncusu ile anlaştı. İmzaya hazır 4 yıllık sözleşme İlkay’ın önünde duruyor” denildi. Alınan bilgiye göre genç orta saha oyuncusu için Dortmund’un 5 milyon Euro ödeyeceği, takımın gelecek sezon da Şampiyonlar Ligi’ne kalması halinde, ücretin 1 milyon Euro artacağı belirtildi.

Mehmet Demircan

YORUM YAZ