MENÜ

"Biz kanuna uygun hareket ettik"

Galatasaray Kulübünde 27 Mart'ta yapılan ve mahkemeye taşınan Yıllık Olağan Mali Genel Kurul'da Divan Kurulu Başkanlığı yapan Türker Arslan, mali kongrede Divan Başkanlığı olarak kulüp tüzüğü ve kanuna uygun olarak hareket ettiklerini söyledi.

"Biz kanuna uygun hareket ettik"

Bugün, mali kongre ile ilgili tedbir kararı alan Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na giderek, adres ve telefon numarası bıraktıklarını ifade eden Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savcılığa, "Bu konuda bizi ararsanız her türlü bilgiyi vermeye hazırız" dediklerini kaydetti.

Genel kuruldaki oylama şeklinin tartışılmasıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Türker Arslan, "Genel kurul iradesi açık oylama yapılması şeklindeydi. O nedenle biz bütün oylamaları kart gösterme şekli, işaret yoluyla yaptık. Tüzük de böyle diyor" dedi.

Arslan, Galatasaray kongrelerinde oylamaların yıllardır bu şekilde yapıldığını hatırlatarak, "O toplantıda ben tam 11 tane oylama daha yaptırdım. Hepsini de aynı şekilde yaptırdık. Eğer genel kurul kapalı oylama isteseydi, bunun hazırlıkları vardı. Sahne arkasında 8 sandık ve oy pusulaları hazırdı. Ben hazırlık yapmıştım. Genel kurul açık oylama deyince, ben de buna uymak zorundayım" şeklinde konuştu.

Birtakım gereksiz iddiaların ortaya atıldığını dile getiren Türker Arslan, "Bunların gerçekle ilgisi yok. Gerçek tutanaklardadır" diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ