MENÜ

Bisiklette yol yarışları sezonu açıldı

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen yol yarışlarının sezon açılış müsabakaları Mersin'de başladı.

Bisiklette yol yarışları sezonu açıldı

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen sezon açılışı yol yarışları Mersin’de başladı.

Yarışların ilk müsabakası büyük erkekler kategorisinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salman Malkoç’un Tömük beldesi girişinde verdiği startla başladı. Mersin - Antalya karayolunda yapılan yarışlarda sporcular yaklaşık 20 kilometre olan parkurda 6 tur yaptı.

Malkoç, yaptığı açıklamada, pazar gününü kadar devam edecek yarışlara 37 kulüp, ferdiler dahil 421 sporcunun katıldığını belirterek, "Geçen yıl Silifke ilçesinde yaptığımız yarışları kent merkezine yakın bir yere aldık. Üç gün sürecek müsabakaların son gününde kent içerisinde gösteri amaçlı kısa bir parkurda yarış olacak. Mersin olarak uygun iklim avantajını kullanıyoruz" dedi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Gezer de yılın ilk yarışının Mersin’de başladığını bildirerek, kentte gördükleri ilginin kendilerini memnun ettiğini, tüm sporculara başarılar dilediğini söyledi.

Büyük erkekler, master erkekler, genç erkekler, yıldız erkek A, yıldız erkek B, büyük bayanlar, yıldız ve genç bayanlar kategorilerinde sporcuların katıldığı müsabakalar pazar günü Adnan Menderes Bulvarı’nın Babil kavşağı ile Yenişehir Kampüs kavşağı arasında yapılacak yarışlarla sona erecek.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ