MENÜ

TUR2024’te Tobias Andresen liderliğe yükseldi

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda 4 etap geride kalırken, genel klasman liderini gösteren ‘Turkuaz Mayo’ 3. kez el değiştirdi... Danimarkalı bisikletçi Tobias Andresen, Marmaris-Bodrum etabını kazanarak genel klasmanın yeni lideri oldu. 2. etapta ‘Tırmanış Lideri’nin giydiği ‘Kırmızı Mayo’yu alan Samet Bulut dünkü yarışta, üstünlüğünü rakibi Vinzent Dorn’a kaptırdı.

TUR2024’te Tobias Andresen liderliğe yükseldi

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 137,9 kilometrelik Marmaris-Bodrum etabını DSM Firmeneich takımından Tobias Andresen 3 saat 29 dakika 42 saniye ile kazandı, turkuaz mayonun da sahibi oldu. Antalya-Antalya etabı ile başlayan Tur’da bugüne kadar Turkuaz mayo üç kez el değiştirdi. Marmaris ile Bodrum arasındaki 137,9 kilometrelik parkurda düzenlenen 4. etaba, 168 sporcu katıldı. 91 ile 94’üncü kilometreler arasında 2. kategori bir tırmanışın, devamında ise teknik iniş bölümlerinin bulunduğu etabın son bölümü büyük heyecana sahne oldu. Son metrelerde atağa geçen Tobias Andresen, 3 saat 29 dakika 42 saniyelik derecesiyle Bora-Hansgrohe takımından Danny van Poppel ve Alpecin-Deceuninck’ten Henri Uhlig’in önünde birinci oldu. 21 yaşındaki bisikletçi Andresen, 14 saat 33 dakika 55 saniyelik süresiyle genel klasmanda da zirveye yerleşti.

Haberin Devamı

Samet Bulut ‘Kırmızı Mayo’yu koruyamadı

Polti Kometa takımından Giovanni Lonardi, sprint klasmanındaki liderliğini sürdürdü. Türkiye güzellikleri klasmanı lideri Vinzent Dorn, iki tırmanış prim kapısını da alarak, Beykoz Belediyespor adına yarışan Samet Bulut’un üzerindeki, ‘Tırmanış Lideri’ni gösteren ‘kırmızı mayo’yu da ele geçirdi. Etaba kırmızı mayoyla başlayan Beykoz Belediyespor’un genç bisikletçisi Samet Bulut ise 3. kategori tırmanış kapısından 3. sırada geçti. Samet, 2. kategori tırmanışa yaklaşırken içinde yer aldığı grubun temposuna ayak uyduramayarak geriledi ve mayoyu kaybetti. 59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na bugün 177,9 kilometrelik Bodrum-Kuşadası etabı ile devam edilecek.

Haberin Devamı

4.etapta 1102 jandarma personeli görev yaptı

2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 137,9 kilometre uzunluğundaki Marmaris-Bodrum etabındaki 892 noktada 1102 jandarma personeli görev yaptı. Marmaris ile Bodrum arasındaki 137,9 kilometrelik parkurda düzenlenen 4. etaba, 168 sporcu katıldı. Marmaris ilçesindeki Atatürk Caddesi’nden başlayıp Konacık Mahallesi’ndeki Avenue Bodrum AVM’nin önünde son bulan turda geçiş güzergahındaki 892 noktada önlem alındı. Bu noktalarda 1102 jandarma personeli güvenlik önlemi alırken havadan da jandarmaya ait helikopter yol güzergahındaki önlemleri denetledi.

 

YORUM YAZ